Vodafone 37. İstanbul Maratonu’nda ‘Kadına Şiddete Dur De’ teması

0
92

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda “Kadına Şiddete Dur De” temasıyla 15 Kasım Pazar günü koşulacak Vodafone 37. İstanbul Maratonu, Vodafone’un yenilikçi uygulamalarıyla dijital bir şölene dönüşecek. Türkiye’nin en geniş katılımlı kitlesel etkinliği Vodafone İstanbul Maratonu bu yıl zenginleştirilmiş içeriğiyle tamamen yenilenen VMaraton mobil uygulaması, maraton web sitesi ve resmi Facebook etkinlik sayfasının yanı sıra Vodafone’lulara ücretsiz WiFi erişimi ve çipli koşucuların maraton esnasında çekilen fotoğraflarına erişimini sağlayacak Phototag uygulaması gibi ilk kez sunulan yeniliklere de ev sahipliği yapacak.
 
Türkiye’de Dijital Dönüşüm’ün lideri olma vizyonuyla sürekli hizmet ve teknoloji yatırımları yaparken, sosyal yatırımları da eşit derecede önemsediklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi:
 
“Vodafone Türkiye olarak, sosyal yatırımlarımız içinde en önemli paya sahip spor yatırımlarımızı yalnızca bir sponsorluk olarak görmüyor, Dijital Dönüşüm vizyonumuz çerçevesinde değerlendiriyoruz. Spora verdiğimiz destekle, bir yandan spor izleyici ve katılımcısının dijital deneyimini artırırken, bir yandan da iletişim gücümüzü ve global bilgi birikimimizi kullanarak bu alanda farkındalığı ve izlenirliği artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, Vodafone İstanbul Yarı Maratonu ile beraber 6 yıldır sürdürdüğümüz Vodafone İstanbul Maratonu sponsorluğumuza ilk günkü heyecanımızla devam ederken, her yıl yeni fikirlerimizle maratona zenginlik katmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl da maraton izleyici ve katılımcılarının dijital deneyimlerini zenginleştirmek üzere inovatif kapasitemizi seferber ederek bazı yeniliklere imza atıyoruz. Buna göre, maraton günü katılımcıların dijital pusulası olacak şekilde yenilediğimiz VMaraton uygulaması, çok daha kullanıcı odaklı hale getirdiğimiz maraton web sitesi, maratonla ilgili tüm duyuru ve bilgilere erişim imkânı veren resmi Facebook sayfası gibi pek çok yenilikle maratonu her an her yerden takip edilebilir hale getiriyoruz. Sporda dijitalleşmenin öncüsü olma hedefimiz doğrultusunda Vodafone teknolojileriyle destek verdiğimiz spor dalları için yenilikçi dijital çözümler sunmaya devam edeceğiz.”
 
VMaraton, katılımcıların “maraton pusulası” olacak 
Vodafone Türkiye’nin maratonlar için geliştirdiği özel koşu, bağış ve bilgilendirme platformu VMaraton akıllı telefon uygulaması, bu yıl baştan sona yenilenen içeriğiyle etkinlik öncesi, günü ve sonrasında katılımcıların adeta “maraton pusulası” olacak.
 
Android ve iOS cihazlar için geliştirilen yeni VMaraton ile katılımcılar, kayıt yaptıranlarla ilgili istatistiki bilgilerden etkinlik ve parkur alanları haritalarına, maraton günü yapılacak özel etkinliklerle ilgili bilgilerden maraton kapsamında tüm şehirde yapılacak marka işbirliklerine kadar her konuda anında bilgi sahibi olabilecek. VMaraton, daha önce olduğu gibi bağış yapma ve toplama imkânı da sunacak. VMaraton ayrıca, Spotify entegrasyonu ile koşu müziği listeleri barındıracak. Bunların yanı sıra VMaraton, çipli koşucuların çip datalarıyla entegre olarak kullanıcılarına destekledikleri koşucunun durumunu yarış süresince takip etme imkânı verecek.
 
Maraton web sitesi daha kullanıcı dostu olacak 
Bu yıl Vodafone İstanbul Maratonu’nun web sitesi istanbulmarathon.org, Vodafone’un yenilikçi katkılarıyla daha kullanıcı odaklı olacak şekilde yenilendi. Ziyaretçilerin aradıkları bilgilere tek tıkla ulaşmalarını sağlayan yeni web sitesinde, katılımcılar maraton ile ilgili bilgilere hızla erişebiliyor; koşu detayları, parkur bilgileri, maraton günü toplu taşıma seçenekleri gibi bilgilere daha rahat ulaşabiliyor.
 
Maraton, sosyal medyada bir bildirim uzaklıkta olacak
Vodafone İstanbul Maratonu kapsamında bu yıl etkinliğin resmi Facebook sayfası da yenilendi. Buna göre, Vodafone Türkiye ve Spor A.Ş. tarafından yönetilen resmi Facebook etkinlik sayfası aracılığıyla katılımcılar maratonla ilgili gelişmelerden anında haberdar olabilecek. Vodafone İstanbul Maratonu hakkında tüm duyurular ve güncel bilgiler, parkur ve etkinlik alanı ile ilgili detaylar, yan etkinliklerle ilgili bilgiler, indirimler ve fırsatlar, bu etkinlik sayfası üzerinden kullanıcılara bildirim olarak gönderilecek.
 
Dijital yenilikler maraton günü de devam edecek

Vodafone İstanbul Maratonu izleyici ve katılımcıları, maraton günü de Vodafone teknolojileriyle ilk defa hayata geçirilecek dijital uygulamalardan yararlanabilecek. Buna göre, Vodafone abonelerine 8 km’lik halk yürüyüşünün sonlanacağı ve Vodafone Arena önünde bulunan Dolmabahçe etkinlik alanında ücretsiz WiFi erişimi sunulacak. Katılımcılar, birçok etkinlik, müzik ve aktivite ile festival havasında geçecek olan maraton sonrasında da Dolmabahçe’de ücretsiz WiFi ile mobil dünyadan kopmadan eğlenmeye devam edebilecek.
 
Diğer yandan, sporcular da maraton süresince Vodafone’un dijital yeniliklerinden faydalanabilecek. Bu yıl ilk kez sunulacak Phototag uygulaması ile çipli koşucular parkur üzerinde koşarken çekilmiş fotoğraflarına maraton sonrasında ulaşabilecek.