Vestel hisselerinde şaşırtan düşüş

0
37

Vestel Elektronik hisseleri 29 Nisan günü bilanço açıklamasının ardından 7.29 TL ile 13 ayın zirvesini gördükten sonra kan kaybetmeye başladı. Hisseler dün yüzde 8’e yakın kayıp yaşarken, bugün TSİ 10.17 itibari ile yüzde 2.55 kayıpla 6.49 TL’den işlem görüyor.

Vestel Elektronik ile birlikte Vestel Beyaz Eşya hisseleri de dün yüzde 8 kayıp yaşarken bugün yüzde 1.87 düşüşle 11.57 TL’den işlem görüyor.

Bilanço açıklamalarının ardından analistlerin ve yatırım şirketlerinin olumlu yorumlarına rağmen hisselerin değer kaybetmesinin sebebini ALB Forex Araştırma Uzmanı Enver Erkan yorumladı;

“Açıklanan olumlu bilançoya rağmen hisse senedi fiyatında çok sert düşüş yaşanmasının temelde rasyonel bir sebebi görünmüyor. Şirket hisseleri 7.29 TL’de tepe yaptıktan sonra çok ciddi bir kar realizasyonu yapmış görünmekte. Dolayısıyla 6.60 TL’lere olan düşüşe hızlı bir tepki hareketi gelebilir. 29 Nisan’da, yani bilanço açıklandığı tarihte görülen 7.29 TL, ayni zamanda şirket hisselerinin 13 aylık zirvesine de işaret etmekte. Potansiyeli ve getiriyi düşük bulmuş olan yatırımcı bu seviyelerden hisse almamayı tercih edebilir ve şirket hisselerinin daha uygun fiyat seviyelerine gelmesini bekleyebilir; basta F/K oranı olmak üzere piyasa çarpanları bakımından iskontolu hale geldiğinde alım yapmayı tercih edebilir”