Vestel, Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri’nde Avrupa şampiyonu

0
78

Vestel, temmuz ayında Koç Üniversitesi, WHU-Otto Be- isheim School of Management, INSEAD ve Avrupa’nın önde gelen diğer işletme okulları ile ortaklaşa düzenlenen Endüstriyel Mükemmellik Ödülleri/ Industrial Excellence Award 2016 yarışmasının Türkiye şampiyonu olarak ülkemizi Avrupa’daki finallerinde temsil etmeye hak kazanmıştı.

Almanya’da düzenlenen, Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya, İspanya, İsviçre ve İngiltere birincilerinin katıldığı yarışmada Vestel rakiplerini geride bırakarak şampiyon olan ilk Türk firması oldu. Önceki yıllarda Volkswagen ve Bentley gibi dünya devlerinin şampiyon olduğu yarışmada Vestel Seat, Audibene ve Zalando gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğa ulaştı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ödülle ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın en büyük fabrikalarından biri olan Vestel’de endüstriyel mükemmelliği yakalamak için Ar-Ge ve inovasyona bü- yük yatırım yapıyor, Endüstri 4.0 dönüşümünü de önce- likli işimiz olarak görüyoruz. Vestel olarak iki yıldır büyük yatırım yaptığımız Endüstri 4.0 dönüşümünün gerçek- leşmesi ile inovasyon ve teknoloji adaptasyonu hızlanacak.

Fabrikamızın akıllanması ile uçtan uca süreçlerin birbirleriyle daha da bağlantılı hale gelmesi, üretim hatlarının daha çevik ve uyumlu çalışmasını sağlayacak. Türkiye’de Endüstri 4.0 dönüşümünü ilk tamamlayan fabrikanın Vestel olması konusunda iddialıyız. Aldığımız bu ödül ile de endüstriyel mükemmellik için yürüttüğümüz çalışmalarımızın ne kadar doğru olduğunu görmüş olduk” dedi.