Vegan burgerciye 31 milyon dolar kredi

    0
    39

    New York’ta 2015 yılında faaliyete geçen fast-food vegan restoranı Chloé hem ABD’de hem de Londra, Dubai vb. uluslararası önemli merkezlerde şube açmak için kısa süre önce Bain Capital, Kitchen Fund, Collaborative Fund gibi stratejik yatırımcılardan 31 milyon dolar fon toplamayı başardı.
    Marketwatch.com’da yer alan habere göre,  söz konusu markanın halen New York, Boston, Los Angeles gibi belli başlı şehirlerde 10 restoranı var.
    Chloe ortak kurucusu ve kreatif direktörü Samantha Wasser, amaçlarının vegan beslenmeyi daha geniş kitlelere yaymak ve daha eğlenceli hale getirmek olduğunu söylüyor.
    Vegan burger zinciri Londra ve Dubai’de daha fazla şube açarak, Avrupa ve Dubai’deki yayılımını artırmayı hedefliyor.  Yemek fiyatları Shake Shack’inkine benzer şekilde 4,95 dolar ila 10,95 dolar arasında değişiyor.
    Sosyal medyayı işini büyütmek için bir araç olarak kullanan Wasser, restoranlarını Instagram dostu neon tabelalarla dekore etti ve yemek sever 104K takipçi edindi. Müşterilerle daha fazla etkileşim kurmak için blog hazırladı ve tariflerini oradan paylaştı.
    Wasser, “Bu girişimi ilk konuştuğumuzda, CEO’muz başarılı olacağımızdan endişeliydi çünkü dünyada fazla sayıda vegan olmadığını söylüyordu.  Ama biz sadece veganlara değil, herkese hitap eden bir konsept oluşturduk. Yeni kuşak, dışarı çıktığında eğlence arıyor ve bunu gösterebilmek istiyorlar. Bence insanlar bizi sadece yemek için değil, aynı zamanda ‘yaşam tarzı’ oluşturduğumuz için takip ediyorlar” dedi.