Valentino parfümleri L’Oréal çatısı altında

0
76

« Les Echos » gazetesinde yer alan habere göre, Fransız kozmetik devi L’Oréal İtalyan lüks parfüm ve modaevi Valentino’nun parfümlerinin lisans hakkını devraldı. L’Oréal bu hamlesiyle, Estée Lauder, Gucci, Tiffany & Co, Balenciaga gibi lüks markaları bünyesinde barındıran rakibi Amerikalı Coty’nin rakamlarının iki katı üzerine çıkmayı hedefliyor.

Küresel parfüm savaşlarında, L’Oréal önemli bir yeni silah edindi. Buna göre, Valentino markasının parfümleri ve kozmetik ürünlerinin lisans hakkı, imzalanan anlaşma gereği bundan böyle L’Oréal’a ait olacak. 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olan anlaşmanın rakamsal boyutu açıklanmadı. Valentino parfümleri şimdiye kadar İspanyol Puig tarafından üretiliyordu. Puig’le 2009 yılında imzalanan anlaşma bu yıl sonunda bitiyor.
 
Bu lisansla beraber L’Oréal lüks birimi, Lancome, Giorgio Armani, Yves Saint Laurent gibi güçlü markalarının yer aldığı portföyünü daha da pekiştirmiş oldu. Böylece, Procter & Gamble’ın güzellik birimini 12,5 milyar dolara satın alarak, zirveye tırmanan Coty’nin tahtını sallamayı hedefliyor.
1960 yılında kurulan İtalyan moda evi Valentino halen 100’ü aşkın ülkede mevcut. Kendi adına 175 butiği var ayrıca ürünleri bin 500’ü aşkın satış noktasında yer alıyor. Valentino’nun parfüm ve güzellik ürünleri birimi 2015 yılında 63 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi.
L’Oreal Lüks ise 2017 yılında grubun cirosunun yüzde 32,5’ini sağladı. Bu da yaklaşık 8,5 milyar euro’ya denk düşüyor. Yirmi kadar markayı barındıran birim bir yıl içinde yüzde 10,5 oranında bir büyüme kaydetti. Grubun kitlesel ürünlerinde işler iyi gitmezken, lüksteki bu büyüme umut veriyor.
L’Oreal parfümde bir numara olabilmek için Valentino’nun “prestij ve modernliği”nden yararlanmayı hedefliyor.