Vakko 2018’e güçlü başlangıç yaptı

0
331

Haziran sonu itibarıyla büyüme ve karlılık hedeflerini aştıklarını belirten Vakko CEO’su Jaklin Güner, Vakko’nun istikrarlı büyümesini ve güçlü finansal yapısını sürdüreceğini vurguladı. 2018’in ilk yarısını çok iyi performansla tamamlayan Vakko, geleceğinden emin yatırımlarına ve faaliyetlerine devam ediyor.
İlk yarıyılda bir önceki yılın aynı dönemine göre, Vakko yüzde 36 büyüme ile 387 milyon TL ciroya ulaşarak, projeksiyonları ile uyumlu, kararlı büyüme eğilimini korudu. Şirket yaptığı doğru ve stratejik hamlelerin sonucunda dönem karını 2018 ilk yarısında 5,4 kat artırarak önemli bir başarı elde etti.
Faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) rakamında ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 2 kat artış sağlanarak 50 milyon TL tutarına ulaşıldı.
“Hem iç hem de dış konjonktürde meydana gelen dalgalanmalara karşın etkin bir bilanço yönetimi ile risk planlaması yapıldı. Bunun dışında tüm süreçlerde kurumsal risk yönetimine önem verilerek gerek kısa gerekse uzun vadeli önlemler alındı” diyerek yılın ilk yarısında elde edilen sonuçları ve yılın geri kalanını değerlendiren Vakko CEO’su Jaklin Güner, ilk 6 aydaki başarılı performans ve Türkiye’de lükse ve Vakko koleksiyonları ile markalarına olan yüksek talepten güç alarak 2018 yılı gelir beklentisini yukarı yönlü revize ettiklerini belirtti.
 
“Türkiye’ye güveniyor ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz”
Mağaza yatırımlarıyla büyüme stratejisini uygularken, kurulduğu günden bu yana sadece moda değil bir yaşam tarzı sunan Vakko’nun lüks deneyimlerini de çoğaltmaya odaklandıklarını söyleyen Vakko CEO’su Jaklin Güner, “Ülkemize güveniyoruz ve yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2018 sonunda, 2016-2018 dönemi için öngördüğümüz, 200 milyon TL’lik 3 yıllık yatırım planımızı gerçekleştirmiş olacağız. Yatırım açısından bakıldığında sağlıklı finansal yapıya sahip bir şirketiz. Yarattığımız operasyonel nakit ile yatırımlarımızın finansman ihtiyacını karşılayabiliyoruz. 2018’de büyüme yatırımlarına planladığımız şekilde devam ediyoruz.” dedi.
 
Gelişen piyasaların içerisinde Türkiye ekonomisinin güçlü bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Güner, “Güncel çalkantıların geçici olduğunu, alınan ve alınacak ekonomik önlemlerin orta vadede olumlu makroekonomik verilere dönüşeceğini düşünmekle beraber, kurlardaki artışın ham madde ve girdi fiyatlarına, enflasyona ve dolayısıyla talebe dönük etkisini de dikkate aldığımızda zorlayıcı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Vakko olarak her zaman olduğu gibi finansal tablolarımıza olan etkileri asgariye indirecek önlemlerimizi almayı sürdürüyoruz. AVM’ler dahil tüm iş ortaklarımızdan bu tür zamanlarda gerekli iş birliğini göstermelerini istiyoruz. Haziran sonu olduğu gibi bugün de konsolide bilançomuzda döviz cinsinden açık pozisyonumuz bulunmuyor.” dedi.
 
Vakko, 84 yıldır Türk ekonomisinin bir parçası olarak yılların sağladığı kurum kültürüyle faaliyetlerine devam ediyor.
 
Vakko yeni lüks deneyimler ile Türkiye’de lüks segmenti büyütüyor
“Moda Vakko’dur” mottosu; geçmişten bugüne taşınan Vakko kültürü ve moda birikiminin benzersiz lüks deneyimlere dönüşmesini, moda dünyasının gerektirdiği güncelliği de ekleyerek Vakko’nun Türkiye’de lüks hayat tarzını her alanıyla kapsayan tek marka olmasını ifade ediyor. Vakko dünyası, Vakko dostlarına modayı, zevkli ve özenli sunumları birleştiren lüks deneyimleri, tasarım mağazalarda benzersiz alışveriş deneyimini bir hayat tarzı olarak sunuyor.
Vakko’nun gıda alanındaki yatırımları meyvelerini vermeye devam ediyor. Vakko dünyasının en yeni üyeleri Vakko Bistrot ve Vakkorama Cafe şehrin en hit lezzet ve buluşma noktaları arasına katıldı. Vakko Bistrot, şehrin gözde sosyal yaşam merkezlerine ayrıcalıklı bir restoran deneyimini Vakko kimliği ve şıklığıyla taşıyor. Vakkorama Cafe ise yaşattığı kültürle, müzik dolu ve keyifli atmosferiyle bir lezzet deneyiminden daha fazlasını sunuyor.
 
Türkiye’nin gururu Vakko, global pazarları hedefliyor
“Her ülkenin gurur duyduğu markalar vardır. 1938’den beri Vakko bu payeyi gururla hem yurt içinde hem yurt dışında geleceğe doğru taşıyor, 2000 kişilik büyük Vakko ailesi Vakko dostlarına zarafet, nezaket ve güler yüz ile benzersiz Vakko alışveriş deneyimini sunuyor” diyen Jaklin Güner, Vakko’ya olan global talebi şu sözlerle vurguladı: “Vakko; koleksiyonları, imza ürünleri ve lüks deneyimleriyle şimdiden bölgede bilinirlik kazanmış durumda. 2018’de her kıtadan turistin gerçekleştirdiği alışverişler incelendiğinde, mağazanın bulunduğu şehre ve alışveriş merkezine göre değişkenlik gösterse de Körfez ülkelerinden gelen turistler arasında müşteri sayımızın giderek arttığı gözlemleniyor. Vakko bölgede bilinirlik kazanmış durumda, bu ülkelerden turistlerin yaptığı alışverişler de sıralamada ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleriyle birlikte ilk 10 ülke içerisinde. Bu veriler bölgesel genişleme ve ihracat için de bize yön gösteriyor, önümüzdeki dönemde bu alanda atmaya başladığımız adımların somut sonuçlarını görmeyi planlıyoruz.”