Vakıf Emeklilik’ten kişiye özel sigortacılık

0
38

Vakıf Emeklilik, dijital sigortacılık alanında bir ilk olan ve Galaxy Apps üzerinden indirilebilen VEPLUS ismini verdiği giyilebilir teknoloji uygulamasını tanıttı. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, VEPLUS ile kullanıcıların yaşamlarına değer katmayı, yaşam kalitelerini yükselterek onlara özel ürün ve hizmetler sunmayı hedeflediklerini söyledi
 
Vakıf Emeklilik, dijital sigortacılık alanında bir ilkolan VEPLUS ismini verdiği giyilebilir teknoloji uygulamasını tanıttı. VEPLUS, ilk aşamada sadece Galaxy Apps üzerinden indirilebilecek ve Samsung akıllı telefon sahiplerine hizmet verecek. İlerleyen dönemde uygulamaya Google Play’den de ulaşılabilmesi planlanıyor. Düzenlenen tanıtım toplantısına Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan ve Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza ev sahipliği yaptı.
 
KULLANICIYA ÖZEL ÜRÜNLER SUNABİLECEK
Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, geliştirdikleri bu uygulama ile giyilebilir teknoloji ürünlerini kullanarak, kullanıcılarına özel hizmet ve ürünler sunabilir hale geldiklerini söyledi. Bostan, “Giyilebilir teknoloji ürünlerini arayanların sayısının son 1 yılda 3 kat arttığını ve bu kişilerin genelde sağlıklı yaşama özen gösteren kişiler olduğunu belirterek, tüm bunların hızla gelişen akıllı telefon pazarının bir sonucu olduğunu ve akıllı saat pazarının bu gelişmeye paralel olarak daha da büyüyeceğini görebiliyoruz.  Bu baş döndüren projeksiyon hangi alanda olursak olalım bu teknolojik fırtınaya seyirci kalamayacağımızı gösteriyor. İşte bu nedenle Vakıf Emeklilik olarak özellikle son yılların önemli trendlerinden biri olan giyilebilir teknolojilere yatırım yapma kararı aldık” diye konuştu.
 
Mehmet Bostan, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörde ilk olan yeni uygulamamızı ilk kez yine sektör lideri Samsung’un Galaxy Apps mağazasına yükleyerek sizlerle buluşturma kararı aldık. VEPLUS ile kullanıcıların yaşamlarına değer katmayı, yaşam kalitelerini yükselterek onlara özel ürün ve hizmetler sunmayı hedefledik. Yani Yaşam Koçu olarak hayatlarına ve sağlıklarına önem vermeleri için destek oluyor, hayatın ne kadar değerli olduğunun farkına varmalarını sağlamaya çalışıyoruz. VEPLUS uygulaması ile hayalimiz bu farkındalığı sağlayarak kullanıcılarımıza benzersiz bir deneyim yaşatmak. Galaxy App store’undan hem mobil telefonlara hem de akıllı saatlere indirilebilen bu uygulama ile kullanıcılar; gün içinde kaç adım attıklarından, kaç kalori yaktıklarına, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmaktan, yaptıkları egzersizlerin günlük, haftalık ve aylık trend grafikleri gibi bilgilerin yanı sıra ilaçlarını, uyku düzenlerini, hedefledikleri kalori ya da yürüyüş mesafesine ulaşıp ulaşmadıklarına kadar pek çok bilgiyi takip edebilecekler.”
 
YAŞAM KOÇLUĞU HİZMETİ DE VERECEK
Bu inovatif uygulamanın sektörlerinde teknolojik ürünlerin kullanımına öncülük edeceğine inandığını ifade eden Bostan, şunları kaydetti: “Vakıf Emeklilik olarak VEPLUS ile giyilebilir teknoloji ürünlerini kullanarak kişiye özel sigortacılık devrini başlatmış bulunuyoruz. Sektörümüz için büyük bir adım olan bu uygulama ile risk kabul ve hasar yönetimi süreçlerimizi VEPLUS kullanıcılarına göre yeniden düzenliyoruz. Kullanıcıların daha fazla sayıda kriterine ulaşıp, kişiye özel fiyatlandırma yaparak, kişiselleştirilmiş sigorta hizmetleri sunacağız. Bu nedenle tüm kullanıcılara, VEPLUS Yaşam Koçu uygulamasını telefon ve akıllı saatlerinize yükleyin, size özel sunacağımız Yaşam Koçluğu hizmeti ve diğer avantajlarla da hayatınıza değer yükleyin diyoruz. Çünkü hayatınız bizim için çok değerli.”
 
GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİYE YATIRIMA DEVAM
Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Selçuk Mirza, toplantıda şunları söyledi: Samsung olarak, Giyilebilir teknoloji alanında yatırım yapmaya devam ediyoruz. Samsung, ilk Giyilebilir teknoloji ürünü olan Gear 1’i 2013 yılında duyurmuştu. 2014 yılı içinde tüketicilerimizle buluşturduğumuz Gear S akıllı saat ile de liderliğimizi sürdürüyoruz. Gear S,Giyilebilir teknoloji alanında sektörün ilk sim kart girişli ve 3G,Wifi,GPS, Bluetooth bağlantılı KavisliSuper AMOLED ekrana sahip giyilebilir cihaz özelliğini taşıyor. Giyilebilir teknolojilerin ,sağlıklı yaşam, spor, eğitim, ulaşım, eğlence, finans, alışveriş, akıllı ev gibi birçok alanda çok büyük önem kazanacağını inanıyoruz. Bu vesileyle önemli bir adım atan Vakıf Emeklilik’in VEPLUS ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesine destek olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra da giyilebilir teknolojilere yönelik çözümlerin artacağını ve Türkiye’nin de bu gelişmekte olan pazardan önemli paylar alacağını düşünüyoruz.”