Uzay havacılıkta 23 milyar dolarlık birleşme

    0
    19

    United Technologies Corp. Rockwell Collins’i 23 milyar dolara satın almak üzere anlaştı. Bloomberg’te yer alan habere göre, iki şirketin güç birliği uzay havacılıkta hem ticari uçakları hem de savaş uçaklarını A’dan Z’ye donatacak kapasitede bir dev yaratacak.

    Havacılık tarihinin en büyük anlaşmalarından biri olarak görülen satın alma, fiyat kırma ve yüksek miktarda arz gibi iki önemli unsurla rakiplerini sıkıştıran Boeing ve Airbus’a karşı daha iyi konumlanmayı sağlayacak. Birleşme sonrası ortaya çıkacak olan şirket, Rockwell Collins’in dokunmatik ekran kokpit göstergelerinden United Technologies’in Pratt & Whitney biriminin yaptığı motorlara kadar ticari uçaklar için çok geniş bir yelpazede ürün geliştirecek.

    United Technologies Rockwell Collins’le birleştirdiği uzay havacılık işini Collins Aerospace Systems adıyla yeni bir birim olarak ortaya koymayı planlıyor.

    United Technologies’in CEO’su Greg Hayes konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,  bu satın almanın uçakları “daha akıllı ve daha bağlantılı” kılacak teknolojik açıdan ileri ekipmanın geliştirilmesini sağlayacağını kaydetti.
    Rockwell Collins’in dünyanın en büyük havayolları, havalimanları ve özel uçak işletmecilerinden oluşan bir müşteri tabanı bulunuyor.

    Birleşmeyi yorumlayan uzay havacılık danışmanlık kuruluşu Enda Analytics’in kurucusu Shukor Yusof, konsolidasyonun uzay havacılık yedek parça üreticileri için gerekli olduğunu belirtti.