ÜNLÜ & Co, ‘Satınalma ve Birleşme İşlemleri’nin Lideri’ oldu

0
60

Kuruluşundan bugüne kadar aracılık ettiği satın alma ve birleşme işlemleri ile ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık döviz girdisi sağlayan ÜNLÜ & Co, bu alandaki başarısını ödüller ile taçlandırıyor. ÜNLÜ & Co sermaye piyasalarının en prestijli ödüllerinden biri olan TSPB 3. Sermaye Piyasaları Ödülleri kapsamında, ‘Kurumsal Finansman İşlemleri’ kategorisi ‘Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2017’ dalında ödüle layık görüldü.
Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından 11 Nisan 2018 tarihinde, İstanbul’da düzenlenen törende, TSPB 3. Sermaye Piyasaları Ödülleri sahiplerini buldu.
Kurumsal finansmanda, ‘Satın Alma ve Birleşme İşlemleri Lideri-2017’ ödülünü almaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getiren ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve ÜNLÜ Menkul Değerler Genel Müdürü Can Ünalan, “Kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetlerinde pazarda lider konumdayız. Liderliğimizin hem yurt içi, hem de yurt dışında ödüller ile taçlandırılması, bu alandaki başarımızın tescillenmesi açısından bizim için ayrı bir gurur kaynağı. 2017 yılında 1.6 milyar dolarlık satın alma ve birleşme işlemi (M&A) ile Türkiye’ye gelen yabancı sermayenin yaklaşık yüzde 16’sına aracılık ettik. M&A pazarında 2018’in daha iyi bir yıl olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye ekonomisinin büyüme potansiyeline olan inancımızla gelecek dönemde de başarılı işlere imza atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
ÜNLÜ & Co, uluslararası alanda da 2015 ve 2016 yıllarında Euromoney Dergisi ve Mergermarket tarafından

‘Türkiye’nin En İyi Birleşme & Satın Alma Danışmanı’ ödülüne layık görülmüştü.
ÜNLÜ & Co hakkında:
1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co, bugün Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi grubu olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. ÜNLÜ & Co, kurumsal finansman ve danışmanlık, borç finansmanı ve danışmanlığı, kurumsal pay senedi satışları ve varlık yönetimi çözümlerinin yanısıra DAHA ile nitelikli bireysel müşterilere özel ürün ve hizmetler sunmaktadır.
 
Türkiye’nin uluslararası şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıkların oluşumu, tahvil ihraçları, blok satışlar ve halka arz işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ  & Co müşterilerine kurumsal finansman danışmanlık hizmetlerinin yanında, sendikasyon kredisi, satın alma finansmanı ve proje finansmanı gibi her türlü borç finansmanının yapılandırılması ve temin edilmesine yönelik olarak finansal danışmanlık hizmetleri ile tahsili gecikmiş alacak yönetimi, girişim sermayesi ve portföy yönetimi gibi varlık yönetimi hizmetleri de vermektedir. Merkezi İstanbul’da ve 350’nin üzerinde çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co’nun ayrıca, New York’ta ve Singapur’da da ofisleri bulunmaktadır.

Rakamlarla ÜNLÜ & Co:

  • 2010 yılından bu yana halka arzlar, tahsisli ve blok satışlarda 29 işlem ve 2,9 milyar Dolarlık işlem hacmi, yapılan pay senedi plasmanlarında 2010 yılından beri özelleştirmeler ve grup içi işlemler hariç olmak üzere %35 pazar payı ile lider konumdadır. (Kaynak: Bloomberg)
  • 2013 yılından bu yana toplam 17 adet borçlanma aracı ihracı yapılmıştır. (Toplam hacim 1,7 milyar TL üzerinde) ( Kaynak: Borsa İstanbul)
  • 2010 yılından bu yana şirket alım satım işlemlerinde 9 milyar Dolar üzerinde toplamda 54 adet başarılı işlem tamamlanmıştır. (Kaynak: Mergermarket)