Unilever CEO’sundan Türkiye mesajları

0
33

100 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve 5 bin kişiye istihdam sağlayan Unilever Global Üst Yöneticisi (CEO) Paul Polman, Türkiye’nin Unilever açısından çok önemli konumda olduğunu belirtti.

Polman, “Türkiye yakın geçmişinde yeterince politika konuştu, siyasete odaklandı. Bugün gelinen noktada artık Türkiye’nin odağının ekonomi olması ve burada alınacak önlemlere yoğunlaşması gerektiğine ve bunun Türkiye’nin çıkarına olacağına inanıyorum. Türkiye bizim için çok önemli konumda. Biz, tüm stratejilerimizi uzun vadeli yaparız ve hiçbir planımıza kısa vadeli olarak bakmayız. Türkiye’de ticari faaliyetlerimiz 100 yıldan bu yana sürüyor. Dolayısıyla Türkiye’ye bakış açımız da kısa vadeli olamaz. Türkiye, dünyanın herhangi bir ülkesinde olabileceği gibi, zor dönemler geçirebilir. Son yıllardaki olumsuzluklar hepimizin malumu. Ne olursa olsun Unilever için Türkiye’de olmamak aptallık olurdu” dedi.

Türk ekonomisi için cari açığı bir risk olarak gördüğünü ve cari açığın kontrol altına alınmasının çok önemli olduğu aktaran Polman, “Cari açığınız olduğu için, cari açığı kapatmak adına ihracat yapabilecek uluslararası yatırımı çekmeniz her zamankinden çok daha büyük bir önem taşıyor. İhracatınızı sürekli geliştirmenin en önemli katma değerlerinden biri de size dünya pazarlarında kendinize yer edinmeniz için rekabetçilik kasınızı güçlendirmesi. Zira herhangi bir üründe siz rekabetçi olamazsanız, başkaları sizin yerinize o ihracatı yapar” ifadelerini kullandı.

Polman, Unilever olarak, Türkiye’den 21 ülkeye yıllık 150 milyon dolar düzeyinde ihracat yaptıklarını kaydederek, “Unilever açısından değerlendirildiğinde Türkiye pazarı, dünya geneli ortalamamızın çok üzerinde çift haneli rakamlarda büyüyor. Avrupa’da bu büyüme daha da sınırlıyken, Türkiye özellikle büyüme anlamında başı çeken ülkelerin başında geliyor. Son 8-9 yılda Türkiye’deki işimizi ikiye katladık. Bunun sürmemesi için bir neden göremiyoruz” dedi.

Zor zamanlarında Türk tüketicisinin hep yanında olduklarını belirten Unilever CEO’su, “Şirketimizi ve markalarımızı da bugünkü olduğu noktalara tüketicilerimizin taşıdığının bilincindeyiz ve bunun için minnettarız. Bu ülke insanı için yatırım yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.