Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı 1 Mart’ta Ankara’da

0
25

Kamu Teknoloji Platformu tarafından ikincisi hayata geçirilen “Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı”nda “Şehirler İçin İnovasyon ve Değişim Zamanı” teması ele alınacak. “Geleceğin Ön Gösterimi” sloganı ile yola çıkan etkinlikte, geleceğin yaşamı ve şehirleri masaya yatırılacak.  

Akıllı Şehirler Konferansı, Kamu Teknoloji Platformu tarafından 1 Mart 2017 tarihinde, kamu kurumları ve belediyelerin katılımı ile Congresium Ankara’da  gerçekleşecek. Karar verici, üst düzey yöneticiler ve dünyaca ünlü konuşmacılar ile birlikte 60’dan fazla konuşmacı sizlerle olacak. “Akıllı Şehir 360°” konsepti ile akıllı şehirler, şehir planlamadan enerjiye, tarımdan sağlığa, ulaşımdan sosyal inovasyona çok yönlü olarak masaya yatırılacak. Belediyeler, bakanlıklar, valilikler ve kalkınma ajanslarından katılımcıları ile 1000 kişilik dev organizasyonun ayrıntıları ve kayıt işlemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

2. Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’nın bu yılki konuk ülkesi 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar olacak.
 

Konferansa her yıl konuk ülkeler akıllı şehir deneyimlerini paylaşıyor. Geçtiğimiz yıl da konuk ülke olarak Hollanda misafir edilmiş, “Smart City Amsterdam” projesi paylaşılmıştı.

Bu yıl konuk ülke Katar olacak. Katarın başkent’i Doha’ya 15 km mesafede kurulan “LUSAIL CITY” Dünya’nın ilk sıfırdan kurulan akıllı şehri olarak tarihe geçti. 2022 yılında dünya kupasına ev sahipliği yapacak olan ülkede dönüşüm tüm dünyaya örnek niteliğinde.

Dünyaca ünlü konuşmacılar ve global arenada başarılı olmuş şehirlerin yöneticileri konferansta sizlerle olacak.

Konferansta Akıllı Şehirler Konusunda Somut Adımlar Paylaşılacak
2015 yılında başlatılan “Akıllı Şehirlere Dönüşüm Hareketi” kapsamında geçen yıl kamuoyu ile paylaşılan “Pilot Akıllı Şehir Ankara” projesindeki son durum kamuoyuna duyurulacak. 3 şehir için daha başlatılan  “Akıllı Şehir Hızlandırma Programı”nın detayları belediye başkanları tarafından aktarılacak.