Türksat halka arza hazırlanıyor

0
15

Türksat AŞ Genel Müdürü Ensar Gül, kurumun halka arz edilmesi kapsamında uluslararası bağımsız bir denetim firması ile anlaştıklarını belirterek, “Şu anda Türksat uluslararası bağımsız bir denetim firması tarafından denetleniyor. Türksat’ı halka arz edilebilir hale getiriyoruz” dedi.

Gül, amaçlarının Türksat’ı halka arz edebilir hale getirmek olduğunu, bir şirketin halka arz edilebilmesi için de muhasebesini, finansını uluslararası standartlara getirmesi gerektiğini, kendilerinin de bunları yaptığını kaydetti.
Bu kapsamda uluslararası bağımsız bir denetim firması ile anlaştıkları bilgisini veren Gül, “Şu anda Türksat uluslararası bağımsız bir denetim firması tarafından denetleniyor. Türksat’ı halka arz edilebilir  hale getiriyoruz. Ama halka arz için herhangi bir şirketle anlaşmadık” şeklinde konuştu.

Halka arz konusunda kurum olarak hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayan Gül, bu konudaki takvimle ilgili, “Şu anda tarih veremem. Bu küresel piyasaların durumuna bağlı” ifadelerini kullandı.

E-devlet tarafındaki kullanıcı sayısının 25 milyona yaklaştığı bilgisini de veren Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Buradaki hizmetlerin sayısı bin 300’ü aştı. Kullanımı yaygınlaştırmak için bankaları sisteme entegre ediyoruz. Sisteme entegre olan bankalardan birini kullanan tüketicilerin ayrıca PTT’ye gidip şifre almasına gerek yok. Bankanın sitesine girer gibi e-devlete girebiliyorsunuz. Böylece sisteme entegre olan bankaların internet bankacılığı kullanıcıları otomatikman e-devlet kapısını kullanabiliyor. Şu anda sisteme 4 banka entegre. Amacımız bu bankaların sayısını artırmak.”