Türkiye, Ortadoğu bölgesinin ekipman bakım merkezi olacak

0
28

General Electric Avustralya, İtalya, Nijerya, Rusya, Singapur, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra sekizinci GE Aeroderivatif Gaz Türbin Servis Merkezi’ni İstanbul’da açtı. Bu merkezde müşterilerine yerel çözüm sağlamanın yanı sıra Ortadoğu bölgesindeki diğer ülkelere de ekipman hizmeti sağlanacak. GE müşterilerine en iyi değer ve yerel hizmeti sunmakta son derece kararlı bu merkez GE’nin yerelleşme taahhüdünü destekleyen önemli bir adım niteliğini taşıyor.

Merkezde tüm LM ve LMS gaz türbinlerine ülke içinde üst kapak çalışmaları ve kanat değişimi  kapsayan Level 2 bakım uygulayabilecek. Türkiye’de şu anda GE teknolojisi ile 2.8 GW’ın üzerinde kurulu güce sahip, 58 adet aeroderivatif LM türbin bulunuyor. Bakım kapsamında türbin demontaj, tetkik, türbin sıcak kısımların kontrolü, ana parça değişimi, güç türbini ve alçak basınç türbin değişimi ve yeniden montaj  hizmetleri sunulacak.

Merkezde sunulacak bu bakım hizmetlerinin yanı sıra tüm Ortadoğu bölgesi için de ekipman desteği verilecek. GE Aeroderivatif Gaz Türbin Servis Merkezi ile Türkiye, bölgenin ekipman bakım merkezi haline gelecek.

Aynı merkezde Granite (GE’nin yetkili servis birimi), yeni bir ürün olan LMS 100’ün bakımı dahil olmak üzere LM aeroderivatif türbinlerin tüm türlerinin bakımı için gerekli olan Ekipman Merkezi’ni oluşturdu. Bilindiği üzere LMS100, tek bir ünitede 100-116MW güce sahip, hızlı yük alma ve yüksek elektrik verimliliği ile esnek ve güvenilir elektrik üretimi sağlayan en son teknolojik yeniliklerin uygulandığı aeroderivatif turbindir.

ZAMAN VE MALİYET TASARRUFU
Söz konusu bakım hizmetlerinin Türkiye’de bulunan ve bu işe tahsis edilmiş, uzmanlaşmış bir ekipbe sahip merkez tarafından verilecek olması, müşterilerin gerekli hizmetleri alabilmek için ekipmanlarını yurtdışına göndermeleri ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu da önemli bir ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor. Konunun uzmanı ekip tarafından yapılan bakım çalışması 3 gün içinde tamamlanabiliyor. Bunun yanı sıra farklı bölgelerdeki yedek parça, insan kaynağı ve ekipmanlara ilişkin lojistik yönetimine olan ihtiyacı da ortadan kaldırıyor. Bu durum ekipmanların daha hızlı biçimde yeniden hizmet verebilmesine olanak tanıması ve yerel tedaik zincirinden faydalanmasıTürkiye ekonomisi için de önem taşıyor.

STRATEJİK KONUM
Stratejik olarak Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın yakınında konuşlandırılmış olan GE Aeroderivatif Gaz Türbin Servis Merkezi tesisi, hem havalimanından, hem de anayollardan kolay erişim sağlıyor.