Türkiye Finans’tan karekodlu çek uygulaması

0
160

Türkiye Finans,  ticareti daha güvenli hale getirmeyi hedefleyen ‘Karekodlu Çek Hizmeti’ uygulamasını başlattı.

Karekodlu Çek ile Banka müşterileri, keşidecinin geçmiş ödeme performansına tek tıkla ulaşabilecek.
Karekodlu çek uygulaması ile çekli alışverişlerin daha güvenilir hale geleceğini belirten Türkiye Finans Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Menduh Kara, “Türkiye Finans olarak kuruluşumuzdan bu yana müşterilerimize yenilikçi ve katma değeri yüksek ürün, hizmet ve çözümler sunmaya özen gösterdik.

Karekodlu çek, piyasada yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bir ürün. Bireysel ve tüzel çek karnesi kullanan tüm Banka müşterileri, bu üründen yararlanabilir. Çek hamilleri, çek ile yapılan alışverişlerinde, çeki düzenleyen keşidecinin  ödeme geçmişini ve çekin ödenebilirliğini akıllı telefonları aracılığı ile çekin üzerindeki QR kodu okutarak öğrenebilecek. Karekodlu çek ile keşidecinin piyasadaki bilinilirliği ve güvenilirliğinin artacağına inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde, ticaret hayatında bu çekin daha da yaygınlaşacağını, satıcı firmaların alışverişte bu çeki talep edeceğini öngörüyoruz” diye konuştu.

Karekodlu Çek Sistemi, çek yaprağı üzerinde yer alan karekodun Findeks Mobil Uygulamasına okutulması ile çekin doğruluğuna ve keşidecinin çek ödeme alışkanlıklarına ilişkin rapor ileten bir hizmet. Karekodlu Çek’te klasik çeklerden farklı olarak banka ve şube bilgileri, keşidecinin hesap numarası ve çek numarasını içeren bir karekod bulunuyor.  Çek hamilleri, akıllı telefonlara indirilen Karekodlu Çek uygulaması sayesinde kare kodu okutup sorgulama yapabiliyor.