Turkcell BiP’te sesli ve görüntülü arama dönemi

0
80

Turkcell’in yeni nesil anlık mesajlaşma uygulaması BiP, kullanıcılarına sesli ve görüntülü arama hizmeti sunmaya başladı.

Turkcell’den yapılan açıklamaya göre, BiP uygulaması üzerinden artık sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor. BiP kullanıcıları, bu özellik sayesinde mesajlaşma ekranından çıkmadan arama butonuna basarak birbirleri ile sesli veya görüntülü görüşme gerçekleştirebiliyor. Ayrıca BiP yükleyen tüm Turkcell’liler 1GB İnternet’in sahibi oluyor.

Bugüne kadar 2,6 milyondan fazla indirilen BiP, tamamen yerli bilgi birikimi ve kaynaklarla Türkiye’de geliştiriliyor. Uygulamalar üzerinden sesli ve görüntülü arama yapılabilmesi için güçlü altyapı desteği şart olduğundan Turkcell’in altyapısını kullanan BiP, yüksek hızlı hizmet sunuyor.

Kaybolan mesajlar ile mesajı gönderen kişinin belirlediği süre sonunda sohbet ekranından yok olan mesajlar, BiP’in diğer özellikleri arasında yer alıyor. Turkcell kullanıcıları, BiP üzerinden yaptıkları fotoğraf ve video dahil her türlü paylaşımı internet kotalarını harcamadan yapabiliyor. Tüm operatör abonelerinin kullanabildiği BiP uygulaması, iOS veya Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanıcıları tarafından ücretsiz indirilerek kullanılabiliyor.