Türk Telekom’dan ULAK atağı

0
593

Türkiye’nin iletişim teknolojileri lideri Türk Telekom  Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın desteğiyle Aselsan, Netaş ve Türk Telekom’un Ar-Ge iştiraki Argela tarafından geliştirilen milli 4.5G baz istasyonu ULAK’ı canlı şebekesi üzerinde test etmeye başladığını duyurdu. Böylece Türk Telekom, ULAK’ı laboratuvar ortamından çıkararak kendi canlı şebekesi üzerinde test eden ilk operatör oldu. 
   
ULAK’ın canlı şebekeye dahil edilmesi sonrası testlerde, internet servislerinin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin, Türkiye’de iletişim altyapısını milli imkanlarla hayata geçirme yolunda son derece önemli olduğuna dikkat çeken Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Dr. Coşkun Şahin şunları söyledi:
 
“Türk Telekom olarak hem teknolojimiz hem de yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital devrimine liderlik ediyoruz. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalarda ULAK için ilk siparişi veren operatör olarak sadece projede aldığımız rolle değil, yerel altyapının ve yerel üretimin gelişiminde sürekliliği sağlamak adına da önemi bir adım atmıştık. Şimdi de Türk Telekom olarak milli altyapıda Türkiye’nin gururu olan ULAK 4.5G yerli baz istasyonunu Türkiye’de ilk kez test ortamı dışında canlı şebeke üzerinden servis vermekten dolayı mutlu ve gururluyuz.”

Türk Telekom altyapısında yaygın olarak kullanılacak
Türk Telekom’un 213 bin kilometrelik fiber altyapısı ve sahip olduğu 4.5G için kritik öneme sahip frekanslarla 1 Nisan’da kullanılmaya başlayacak olan 4.5G teknolojisinin lideri olacağına değinen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: 
   
“ULAK projesine başından beri verdiğimiz desteğin yanı sıra, ULAK’ın ilk siparişini veren ve ilk canlı kullanıma sunan operatör olmamız projeye olan inancımızın önemli bir göstergesi. Türkiye’de yerli üretimi desteklemek ve cari açığın düşürülmesine katkı sağlamak adına büyük önem taşıyan bu proje, milyonlarca kullanıcıya hizmet veren gelişmiş teknolojik altyapımıza destek verecek ve hizmet kalitemizi daha da yükseltecek. Türk Telekom olarak ULAK’ın 4.5G mobilşebekemizde yaygınlaştırılması için çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz.”