Türk Telekom o binaları satışa çıkardı

0
134

Mecidiyeköy’deki Türk Telekom Genel Müdürlük binasının ardından şimdi Maçka’daki Avea iletişim Hizmetleri genel müdürlük binası da satışa çıkarıldı.

Türk Telekom, geçtiğimiz yılın sonunda satışa çıkarılan Mecidiyeköy’deki Türk Telekom Genel Müdürlük binasının ardından şimdi de Maçka’daki Avea iletişim Hizmetleri tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Ekonomist dergisinin haberine göre,18 Mayısa kadar kapalı zarf usulüyle teklif toplanacak olan binanın satışını JLL ve Cushman & Wakefield üstlendi. Türk Telekom, bin 983 metrekare arsa alanı üzerinde konumlanan Maçka Parkı’na cepheli taşınmazın satışından en az 80 milyon dolar gelir sağlamayı planlıyor.

İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan ve birçok yatırımcının otel için yer arayışında olduğu Maçka Abdi ipekçi Caddesi üzerinde bulunan Boğaz manzaralı binanın yabancı yatırımcıların da ilgisini çekebileceği vurgulanıyor. Amerikan LEED Gold Sertifikası alan binada, normal olarak yedi kat bulunurken, beş bodrum katı, zemin kat, iki asma kat ve çatı katı da var. Ticaret ve konut alanlı imar planı olan bina, 12 bin 800 metrekare kapalı alana sahip.

2 Aralık 2015’te kapalı zarf usulüyle satışa çıkarılan 16 katlı, yaklaşık 12 bin 680 metrekare alana sahip olan Mecidiyeköy Türk Telekom Genel Müdürlük binası için 80 milyon TL’lik satış bedeli belirlenmiş ancak bina satılamamıştı. Bu binanın da bu yıl yeniden satışa çıkarılmasının planlandığı belirtiliyor.