Türk Telekom Grup şirketleri, AfricaCom 2015’e katıldı

0
50

 Türk Telekom Grup şirketleri Argela ve Türk Telekom International, telekomünikasyon operatörlerine ve iletişim altyapısına yönelik teknoloji, ürün ve çözümlerini Afrika kıtasının en büyük ve katılımı en geniş teknoloji fuarı AfricaCom’da tanıttı.

Türk Telekom açıklamasına göre, Afrika kıtasının en önemli teknoloji etkinliği olarak nitelendirilen “AfricaCom 2015”, Güney Afrika’nın Cape Town kentinde, 375’i aşkın şirketin katılımıyla düzenlendi. Yaklaşık 350 konuşmanın gerçekleştirildiği fuar, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen 10 binden fazla teknoloji profesyonelini ağırladı.

Fuarda son teknolojiler, trendler, sektöre ilişkin gelecek öngörüleri paylaşılırken hızla değişen teknolojiler karşısında şirketlerin geliştirdiği strateji ve yeni iş modelleri de değerlendirildi.

Türk Telekom Grup şirketleri Argela ve Türk Telekom International, ürün ve çözümlerini, fuar katılımcıları ile paylaştı. Argela, AfricaCom’da açtığı standında Dördüncü Nesil (4G/LTE) Haberleşme Sistemi Geliştirme projesi ULAK kapsamındaki çözümlerin yanı sıra Ağ Performans İzleme, Abone Analitiği ve Small Cell çözümlerini (3G & LTE) tanıttı.

 ARGELA’NIN TELEKOM ENDÜSTRİSİNE YÖNELİK YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLERİ
Argela, AfricaCom’da hem bugünün ihtiyaçlarına yanıt verecek hem de geleceğin iletişim teknolojilerini belirleyecek çözümleri ile yer aldı. Bunlardan biri de ULAK projesi kapsamında geliştirilen 4G/LTE-Advanced MACROCELL baz istasyonu oldu. Bu çözüm, mobil kapsama alanını genişleterek kapasiteyi artıran, telekom endüstrisine yönelik yenilikçi teknolojilerden biri olarak kabul ediliyor. Erişim çözümlerinden Long Range Small Cell, özellikle seyrek yerleşimin olduğu geniş coğrafi alanlarda ses ve veri haberleşme hizmetleri sunulmasını sağlıyor.

Rural Small Cell ise 3G/4G LTE destekli; ses, SMS ve veri servisleri ile kullanıcısına mobil iletişimin avantajlarını sunan erişim çözümleri arasında yer alıyor. Telekomünikasyon operatörlerine yönelik Ağ Performans İzleme (NPM) ve Abone Analitiği çözümleri ise ağ performansının uçtan uca ve donanım tedarikçilerinden bağımsız olarak etkin bir şekilde izlenmesine ve böylece ağ servis kalitesinin yükseltilmesine imkan tanıyor.

Telekom endüstrisine yönelik yenilikçi çözümleri ilgi odağı olan Argela’nın, AfricaCom’da tanıttığı ürünlerden AMON 3G/4G Tactical Small Cell ise yüksek güvenlik ve kapasite gerektiren koşullarda üstün nitelikli iletişim ihtiyaçlarını başarıyla karşılıyor.

 
TÜRK TELEKOM INTERNATİONAL ÇÖZÜMLERİYLE AFRİCACOM’DAYDI
Türk Telekom International da AfricaCom fuarında 40 bin kilometre’yi aşan fiber optik ağ altyapısı ve dünya çapında sahip olduğu 150’den fazla ara bağlantıyla sunduğu uluslararası veri ve toptan ses hizmetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Türk Telekom International ayrıca, küresel arenadaki faaliyetlerinde uçtan uca hizmet sunma stratejisini destekleyecek yeni iş ortaklıkları için de uluslararası teknoloji şirketleri ile görüşmeler gerçekleştirdi.