Türk hisselerinden kar beklentileri geriledi

0
24

Deutsche Bank bugün yayınladığı raporda, Eylül ayında yapılan değerlendirmeler sonrasında piyasanın Türk hisse senetleri için 2016 sonu hisse başına kar beklentilerinin yüzde 1,1 düştüğünü bildirdi. Bu düşüşte sanayi sektörü şirketleri için ortalama hisse başına kar beklentisinin yüzde 2,9 azalmasının etkili olduğunu belirten Deutsche Bank, banka hisseleri için hisse başına kar beklentilerinin yüzde 0,7 arttığına işaret etti.
     
BIST 100 için gelecek 12 aya yönelik en düşük ve en yüksek seviyelere ilişkin piyasada oluşan konsensüsün yüzde 15 getiri potansiyeline işaret ettiğini belirten Deutsche Bank, Eylül ayında hedef fiyatlarda yüzde 0,6 oranında bir indirim yapılsada BIST 100 için piyasanın 12 aylık hedefininh 89.500 puan olduğunu ifade etti.
   
 Deutsche Bank, gelecek 12 ay için kendi beklentilerini ise 90,500 puan olduğunu vurguladı. 
     
Deutsche Bank raporuna Türk hisse senetleri ABD Doları cinsinden hesaplandığında 15 Temmuz darbe girişimi öncesine göre yüzde 11 aşağıda ve gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerninin yüzde 15 gerisinde işlem görmeye devam ediyorlar. Türk hisse senetleri, MSCI EM Endeksi’ne göre ise 12 aylık ileriye dönüm F/K temelinde yüzde 32 iskontolular.