TSE Başkanlığına Sebahittin Korkmaz seçildi

0
24

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanlığına, Sebahittin Korkmaz seçildi.

TSE’den yapılan açıklamaya göre, TSE 54. Olağan Genel Kurulu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Genel Kurulda, TSE’nin 2014 yılı faaliyetleri ile kesin hesabı ve yönetim kurulu ibra edildi. Kurulda ayrıca 2014 yılı Denetleme Kurulu Raporu sunuldu ve 2015 yılı bütçesi hakkında bilgi verildi.

Daha sonra TSE’nin 54. Olağan Genel Kurulu’nda başkan ve yönetim kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Buna göre TSE Yönetim Kurulu Başkanlığına TOBB delegesi Sebahittin Korkmaz seçildi. Yönetim Kurulu ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegeleri Muhsin Dere ve Recep Kemal Akyürek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı delegesi Yusuf Yazar, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) delegesi Doç. Dr. Hasan Okuyucu’dan oluştu.

Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı delegesi İsmail Gerim, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı delegesi Recep Yüksel, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegesi Muhammet Aydın ve YÖK delegesi Prof. Dr. Mahmut Özer getirildi.

Genel kurulda teknik kurul üyelikleri için de seçim yapıldı. TSE Teknik Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Başbakanlık delegesi Doç. Dr. Uğur Ünal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı delegesi Muhammet Aydın, Ekonomi Bakanlığı delegesi M. Süleyman Beşli, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı delegesi Cenap Aşçı, Kalkınma Bakanlığı delegesi Yılmaz Tuna, TOBB delegeleri Derviş Esatbeyoğlu, Erkan Acar, Yasin Tekin, YÖK delegeleri Prof. Dr. Osman İpek, Prof. Dr. Tuğba Yelken ve Prof. Dr. Mahmut Özer.

 TSE Genel Kurulu, Başbakanlık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Ekonomi, Gümrük ve Ticaret , Kalkınma, Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Maliye, Milli Savunma, Orman ve Su İşleri, Sağlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile Genelkurmay, Sayıştay, TÜBİTAK, KOSGEB, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü, Türk Akreditasyon Kurumu, YÖK ve TOBB temsilcilerinin bulunduğu 46 delegeden oluşuyor.
 
HEDEF TSE’Yİ İLERİYE TAŞIMAK
Açıklamaya göre 1957 Ordu doğumlu Sebahittin Korkmaz orta öğrenimini Ordu’da tamamladı. Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Endüstriyel İlişkiler Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun olan Korkmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında iş müfettişliği yaptı. Korkmaz, endüstriyel ilişkiler alanında yönetim danışmanlığı ve çevre laboratuvarı şirketleri kurarak yönetti.

Korkmaz, Genel Kurul’da başkanlığa seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada, “Ben batının oluşturmuş olduğu standartların bir ruhu olmadığını düşünüyorum. İnşallah helal gıda ile başlayan ruhun, helal üretim ve yönetim sistemiyle tamamlanacağını düşünüyorum. Böyle bir standardı dünyaya tartışmaya açmak zorundayız ve inşallah böyle bir standardı gerçekleştirerek, ve çerçevesini oluşturarak en azından İslam dünyasında yeni bir yapı oluşturacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaza ve meslek hastalıkları konusunda son zamanlarda büyük acılar çekildiğini hatırlatan Korkmaz, “Bu anlamda mevcut mevzuatımızı belli bir disipline oturtacak, uygulamalarda belli standart oluşturacak ve kaza önlemede yeni bir çerçeve çizerek yeni bir standart geliştirebileceğimizi düşünüyorum ve bunu da çok önemsiyorum” dedi.

Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda, TSE’nin de standart kuruluşları arasında ilk 10’a girmesi ve yeni vizyonlar oluşturması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, bugüne kadar görev yapan TSE Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Korkmaz, yeni yönetim kurulunun hedefinin, TSE’yi daha ileri seviyeye taşımak olduğunu vurguladı.