Tofaş/Eroldu: 2015 hem bizim hem otomotiv için tarihi bir yıl oldu

0
70

Tofaş, Bursa’da düzenlediği Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde tedarikçileri ile bir araya geldi. Geçtiğimiz gün Bursa Hilton Convention Center’da gerçekleştirilen toplantı ve ödül töreninde konuşan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu; “Egea ile, ürün geliştirme ve üretim yetkinliklerimiz açısından Tofaş’ı daha da üst noktalara taşıyan çok başarılı bir proje gerçekleştirdik” dedi.
 
Türkiye’de hem otomobil hem hafif ticari araç üreten tek fabrika olan ve aynı anda 6 markaya üretim yapabilen Tofaş, tedarikçileri ile yıllık toplantısını gerçekleştirdi. Bursa Hilton Convention Center’da düzenlenen Tedarikçi Bilgi Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’ne Tofaş, Fiat Chrysler Automobiles (FCA) üst düzey yöneticileri ve tedarikçiler ile birlikte 500 kişinin üzerinde katılımcı yer aldı.
 
Konuşmasında Tofaş’ın Türkiye’nin ihracat devlerinden biri olmasında tedarikçilerin önemini vurgulayan Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, “2015 hem bizim için hem de otomotiv sektörü için tarihi bir yıl oldu. Tofaş olarak sektörün üzerine çıkan bir performans sergiledik. 2015’in kasım ayında kompakt sedan modelimiz Egea’yı pazara sunduk. Sedan modelimiz Türkiye’de ve Avrupa’da büyük bir beğeni ile karşılandı. Bu başarının arkasında çok sayıda yenilik, akıllı mühendislik çözümleri ve iyi proje yönetimi olduğu kadar tedarikçilerimiz de bulunuyor. Tedarikçilerimiz Tofaş Ailesi’nin önemli fertleri arasında yer alıyor” dedi.
 
Tofaş’ın üretim ve Ar-Ge yetkinlikleri ile yurtdışında da önemli ölçüde itibar kazandığını belirten Eroldu, “Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünyaya tanıttığımız Egea Station Wagon ve Hatchback ile hali hazırda ürettiğimiz Sedan modelleri fuarın yıldızı oldu. Bu sadece Tofaş’ın değil tedarikçilerimizle birlikte Türkiye otomotiv sektörünün de büyük bir başarısıdır. Egea projemiz, özellikle teknoloji yatırımları için hem bizi hem de tedarikçilerimizi destekleyecek önemli fırsatlar sunuyor. Avrupa’nın dışında Meksika pazarına da ihraç edeceğimiz Egea Sedan Dodge markası altında Neon ismiyle satışa sunulacak. Yeni pazar arayışlarımıza da ayrıca devam ediyoruz. Projenin üretim adet öngörülerini her geçen gün yukarı doğru revize etmekteyiz. Bu başarılı yolda uzun yıllardır bizlerle omuz omuza yürüyen tedarikçilerimiz ile birlikte hareket etmenin öneminin farkındayız” şeklinde konuştu.
 
Başarılarından ötürü tedarikçilere teşekkürlerini ileten Eroldu, ‘iş güvenliği’ konusunun da önemine değindi: “Bizim için her çalışanımız çok değerli. Bu sebeple iş güvenliği konusuna en üst seviyede hassasiyet gösteriyor; tüm iş güvenliği gerekliliklerini 0 iş kazası hedefiyle uyguluyoruz. Sizlerin de iş güvenliği standartlarınızı en üst seviyede tutmanızın önemini hatırlatır; bu konuda her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.”
 
Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Satın Alma Başkanı Scott Garberding ise toplantıda FCA dünyasındaki gelişmeleri ve Türkiye’de tedarikçilerden beklentilerini aktaran bir konuşma gerçekleştirdi. Garberding, Türkiye’deki tedarikçilerinin global tedarikçi prensibiyle hareket edip, maliyet ve rekabetçilik avantajlarını da koruyarak rekabette daha güçlü olmaları gerektiği mesajını verdi.
 
Toplantıda konuşan Tofaş Satın Alma Direktörü Yüksel Öztürk; “Şüphesiz ki bizler için 2015 yılının birinci önceliği yatırımlarımızın ilk meyvesi olan Egea modelimizin sedan versiyonunun başarılı bir şekilde devreye alınması idi. Hep birlikte çok çalıştık ve projenin tüm göstergelerinde FCA dünyasında örnek teşkil eden başarılı sonuçlar elde ettik. Egea Sedan projemiz bizleri şaşırtmayarak hem Türkiye hem de yurtdışı pazarlara girdiği ilk andan itibaren çok pozitif geribildirimler aldı. Avrupa’nın prestijli ödülü AutoBest’te, fiyat/fayda dengesi göz önünde bulundurularak, ‘Avrupa’nın En İyi Otomobili’ seçildi. Bu başarıdaki katkılarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Tofaş Ar-Ge Direktörü Filippo Sesia ise konuşmasında tedarikçilerin yakın gelecekte sektörde yaşanacak gelişmeler ve yeni trendler ile teknolojilere hazırlıklı olmaları gerektiği mesajını verdi.
Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Önder Küçükerman’ın da katılım gösterdiği ve Türkiye’de otomotiv sanayinin gelişimi ve tasarımın önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirdiği toplantı sonrasında tüm tedarikçilere Küçükerman’ın “100 Adımda Endüstri için Ürün Tasarlamak” kitabı armağan edildi.
Toplantı ertesinde düzenlenen ödül töreninde Tofaş’ın Altın Seviye’de üretim yapmasında ve ürün geliştirme süreçlerinde büyük katkıları bulunan tedarikçiler ödüllendirildi. Sekiz ayrı kategoride 15 tedarikçi üstün performanslarıyla ödüllerin sahibi oldu.
 
Törende ödül kategorileri ve ödül alan şirketler
Kalite Ödülü: Pressan, Ünver Group, YPS Otomotiv
Yeni Ürün Devreye Alma Süreci Ödülü: Delphi Otomotiv, Opsan, Tredin
İş Birliği Ödülü: Denso Otomotiv, Erdemir, Fompak, Karel Kalıp
WCM Ödülü: Ermetal Otomotiv
İnovasyon Ödülü: Farplas
Tedarik Zinciri Performansı Ödülü: Mutlu Akü
Yatırım Hizmet Endirekt Malzeme Performansı Ödülü: Çetin Elektrik, Ekol Lojistik
Yedek Parça Performansı Ödülü: Erpar Otomotiv, İnci GS Yuasa