THY’nin San Francisco seferleri başladı

0
32

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, San Francisco seferlerinin başlaması dolayısıylaAtatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’deki yeni seferin hayırlı olmasını diledi.
 
ABD hattında büyümek istediklerini ifade eden Aycı, “Bu direkt uçuşumuz bizim için son derece önemli. San Francisco, Kaliforniya’da bizim ikinci şehrimiz olacak. Uçtuğumuz ikinci nokta olacak” diye konuştu.
 
San Francisco’da Silikon Vadisi’nin de yer aldığını hatırlatan Aycı, buranın ABD’nin teknoloji ve Ar-Ge üssü olduğunu söyledi. Apple, Google ve Microsoft gibi önemli teknoloji devlerinin de San Francisco’da merkezlerinin olduğunu vurgulayan Aycı, çok önemli üniversitelerin de Kaliforniya’da faaliyet gösterdiğini kaydetti.
 
Uçağın dışına özel tasarım 
THY’nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve Montreal’in ardından uçuş sağlayacağı 11. nokta olan San Francisco seferleri pazartesi, salı, perşembe, cuma ve pazar günleri icra edilecek.
 
THY, San Francisco uçuşlarını yolcuları için daha keyifli hale getirmek adına bazı yenilikler yaptı. İlk uçuşta, “Safranbolu B777-300” uçağının dış yüzeyi için İstanbul ve San Francisco’nun benzerliklerinden esinlenerek, yeni bir tasarım hazırlandı. Uçak, işlenen bu motiflerle renklendirildi.