THY’nin Cluj seferleri başladı

0
26

Türk Hava Yolları (THY) Satış Başkanı Ziya Taşkent, THY’nin İstanbul’dan Romanya’nın Cluj kentine başlattığı seferlerine ilişkin,  “23 yıldan bu yana Romanya’ya sefer düzenliyoruz, Cluj Romanya’daki 3. uçuş noktamız.” dedi.

Cluj’a, ilk seferini yapan THY uçağı, Uluslararası Cluj Havalimanı’nda törenle karşılandı.

Törene, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, THY Satış Başkanı Ziya Taşkent ile Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman, Uluslararası Cluj Havalimanı Müdürü David Ciceo ve bazı Türk işadamları katıldı. 
Ziya Taşkent, törende yaptığı konuşmada, THY’nin 23 yıldan beri Romanya’ya sefer düzenlediğini belirterek, 1993 yılında Bükreş seferlerini başlattıklarını anlattı.

Cluj seferlerinin THY’nin Romanya’daki 3. uçuş noktası olduğunu dile getiren Taşkent, şunları kaydetti:
“Romanya, Balkanlar’ın 20 milyonluk büyük ülkesi. Ülkenin kuzeybatısında Transilvanya dediğimiz bölgede uçuş noktamız yoktu. Biz de yaptığımız etütlerde burada bir potansiyel gördük. Burası çok hareketli bir şehir, ülkenin üniversite başkenti ve çevresinde büyük başkentler var. Buradan Bükreş’e karayoluyla ulaşmak 5-6 saat sürüyor. Biz de burada yaşayan insanları dünyaya bağlamak için THY seferlerinin uygun olacağını düşündük. Haftada 4 sefer olarak Cluj seferlerini başlatmış bulunuyoruz.”

Mert Dorman da Balkanlar’da hem frekans hem de yeni noktalar açtıklarını dile getirerek, mayısta da Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrine sefer başlattıklarını hatırlattı.

Cluj’u da uçuş ağlarına kattıklarını belirten Dorman, “Dünyanın her yerinden buraya yolcu getirmeyi planlıyoruz. Cluj, Romanya’nın en önemli şehirlerinden biri. Hem kültürel hem de turizm açısından. Burası tüm misafirlerimizin bir kere gelip görmesi gereken çok önemli ve güzel bir şehir.” dedi.

Konuşmaların ardından, THY’nin ilk seferi pasta kesilerek kutlandı. Daha sonra THY yöneticileri, Romanyalı yetkililere hediye takdim etti.

THY, İstanbul’dan Cluj’a pazartesi, salı, perşembe ve cumartesi olmak üzere, haftada 4 sefer yapacak. Yolcular, İstanbul-Cluj biletlerini, tüm vergiler dahil gidiş dönüş 99 dolardan, Cluj-İstanbul biletlerini ise 99 avrodan başlayan fiyatlarla satın alabilecek.