​THY’den Rusya yolcuları için uyarı

0
49

Rusya ile yaşanan olumsuzlardan dolayı Türk Hava Yolları, bu ülkeye seyahat edecek yolcular için bir duyuru yaparak bilet iptal işlemleri ve güzergah değişikliklerinde faydalanabilecekleri yeni haklarını duyurdu.

THY resmi internet sitesinde konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları bildirdi:

“Rusya ile yaşanan olumsuzluklardan dolayı, 28 Kasım 2015 (dâhil) ve öncesinde düzenlenen biletlerle 30 Kasım 2015-31 Ocak 2016 (dâhil) tarihinde Rusya’ya seyahat edecek olan yolcularımız bazı haklardan yararlanabilecekler. Yolcularımızın bu haklardan yararlanabilmeleri için bilet işlemlerini en geç 18 Aralık 2015 (dâhil) tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri:
Rezervasyon değişikliğinizi 30 Kasım 2015-28 Şubat 2016 (dâhil) tarihleri arasında, aynı ücret sınıfında müsait koltuk durumuna bakılmadan aynı kabin içerisinde ücretsiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Seyahat başlangıç noktasının aynı kalması koşuluyla Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı kalkışlı/varışlı biletlerde, varış noktasının aynı IATA bölgesinde olması ve aynı kabinde müsait koltuk bulunması durumunda 30 Kasım 2015-28 Şubat 2015 (dâhil) tarihleri arasında ücretsiz olarak değişiklik yapabilirsiniz.

Seyahat başlangıç noktasının aynı kalması koşuluyla Rusya kalkışlı Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ercan Havalimanı varışlı biletinizi, varış noktasının aynı IATA bölgesinde olması ve aynı kabinde müsait koltuk bulunması durumunda 30 Kasım 2015-28 Şubat 2015 (dâhil) tarihleri arasında ücretsiz olarak değiştirebilirsiniz.

Biletin iptal/iade işlemi:
Biletinizin iptal ve iade işlemleri asıl biletin ücret koşullarına göre düzenlenir.

Herhangi bir ücret farkı ödemeden ya da kesinti yapılmadan biletinizi 28 Şubat 2016 (dâhil) tarihine kadar uzatabilirsiniz.
 
Bilet sürenizin 28 Şubat 2016 tarihinden sonrası için uzatılması işlemi ücret koşulları doğrultusunda gerçekleştirilir.”