THY’den Rusya atağı

0
29

Henüz charter seferlerin kullanıma başlamaması üzerine talebi karşılamak için Türk Hava Yolları (THY), Moskova-Antalya uçuşlarını arttırma kararı aldı. THY Rusya Müdürü Mefail Deribaş, Rusya’da Türkçe yayın yapan Gazetem’e yaptığı açıklamada, “Sezon başında bireysel uçan yolcularımız vardı ancak Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 30 Haziran’da Türkiye turlarının satışını serbest bırakan kararnameyi imzalaması ile birlikte hemen ertesi gün talep patlaması yaşadık” dedi.

Mefail Deribaş, “Hem bireysel yolcularımızda artış yaşadık, hem de tur operatörlerinden çok fazla koltuk talebi aldık. Bunun üzerine yaptığımız çalışmalar ile talebe cevap vermek adına günde bir sefer yaptığımız Moskova-Antalya uçuş sayısını üçe çıkarmaya karar verdik” dedi.

10 KENTE UÇUŞ
Rusya’dan toplam 10 şehirden Türkiye’ye karşılıklı sefer düzenlediklerini söyleyen Deribaş, şöyle devam etti: “Moskova haricinde St. Petersburg, Kazan, Ufa, Eketerinburg, Stavrapol, Astrahan, Soçi, Rostov ve Novosbirsk’den uçuşlar mevcut. Türkiye’de turizm sektörünün sezona hazırlık yapmadan girmesine rağmen Rus turistler için hazırlık başladı. Hem bizim gibi tarifeli sefer düzenleyen havayolu şirketleri hem de charter uçuşların başlamasıyla Türkiye’ye giden turist sayısı artacak. İstanbul ve Ankara aktarmalı da yolcuların Antalya’ya ulaşabileceğini belirtmek isterim. Rusya’dan bu yıl 1-1.5 milyon turistin Türkiye’ye gideceğini tahmin ediyorum.”

BİLETLERE YÜZDE 75 ZAM
Öte yandan Rusya Tur Operatörleri Derneği (ATOR) resmi internet sayfasında yer alan açıklamada, Türkiye’ye tur satışlarının başlamasından sonra Moskova-Antalya uçak biletlerinin ortalama yüzde 75.6 oranında zamlandığı bildirildi. ATOR resmi internet sayfasından yaptığı açıklamada, “ATOR’un isteği doğrultusunda Aviakassa online acentesinin hazırladığı rapora göre, resmi olarak Türkiye’nin açılması ile buraya ilgi arttı. Turistlerin Türkiye’ye ilgisinin artmasının yanı sıra tarifeli uçuşların da fiyatları yükseldi” ifadesi kullanıldı.