THY’den, ABD ve İngiltere uçuşları için yeni önlemler

0
35

ABD ve İngiltere’ye uçuşlarda kabin içinde cep telefonundan büyük elektronik eşyaların alınmasının yasaklaması sonrası kısıtlama getirilen elektronik cihazlar için THY ek önlemler aldı. 

Gazete Habertürk’ten Gökhan Artan’ın haberine göre şirket, kontrol noktasından geçmesi ve kabinde yolcuda tespit edilmesi durumuna karşı yeni uygulama başlattı. 

Buna göre yerde uçağın kapılarının açık olduğu durumda yolcuda cihaz tespit edilirse, cihazın kargo bölümüne indirilmesi sağlanacak.

İNİŞTE TESLİM YETKİLİLERE

Uçağın manevrası sırasında cihaz tespit edilmesi halinde ise uçak park yerine geri dönerek cihazın indirilmesi sağlanacak. 

Uçak havada ise yolcuya ilgili otorite kuralları gereğince cihazın kendisinden alınması gerektiği yönünde açıklama yapılacak. 

Cihaz, özel plastik muhafaza torbasına konularak emniyetli bir yerde muhafaza edilecek.

Uçuş ekibine yolcu ve cihaz hakkında detaylı bilgi verilecek ve uçuş ekibi tarafından varış istasyonuna bilgi aktarımı yapılmak üzere THY Operasyon Kontrol Merkezi’ne bilgi verilecek. 

Cihaz iniş sonrasında istasyon yetkililerine yolcu ve yer numarası bildirilerek teslim edilecek ve istasyon yetkilileri tarafından yolcuya gerekli bilgilendirme yapılacak.

KABİN EKİBİNE YATI VALİZİ YASAĞI
Artırılan güvenlik aramaları nedeniyle uçak altına yüklenen kabin ekibi bagajlarının tesliminde gecikmeler yaşandığı gerekçesiyle THY, ABD seferlerinde kabin ekibinin yatı valizi getirmesini yasakladı. 

Ekipler bundan böyle ABD seferlerinde sadece el bagajlarında kişisel eşyalarını taşıyabilecek.

ACI: UÇAKLARDA ELEKTRONİK CİHAZ YASAĞI ACİL SONLANMALI
Dünya çapında 1940 havalimanını temsil eden Dünya Havalimanları Konseyi ACI, uçaklarda elektronik cihaz yasağının acil olarak sonlanması çağrısı yaptı. 

Doha’da toplanan ACI Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kabin bagajlarını tarayacak teknolojiler ve ek güvenlik önlemleriyle sorunun hızlı bir şekilde çözülebileceği vurgulandı. 

Açıklamada “ACI Yönetim Kurulu, İstanbul Atatürk Havalimanı tarafından yapılan bu yöndeki önerilerin neden değerlendirilmediğini anlamakta zorlanmaktadır” denildi. 

Açıklamada ayrıca, “Güvenlik önlemlerinin uygulanmasındaki tutarsızlıklaristenen sonuçların alınmasına engel olabilir ve tehdidi sadece başka lokasyonlara kaydırır” denildi.