​THY’de grev korkusu

0
41

THY Teknik’te Temmuz ayında, THY AO’da Aralık’ta toplu iş sözleşmesini imzalamaya hazırlanan Hava-İş’in Başkanı Tatlıbal, “Yeteri kadar hakkımızı alamazsak elbette grev hakkımızı kullanırız” dedi

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığı için 2013’te grev kararına sahne olan Türk Hava Yolları’nda (THY) yeni sözleşme dönemi geldi çattı. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Temmuz ‘da THY Teknik, Aralık’ta da THY Anonim Ortaklığı ile toplu sözleşmeyi imzalayacaklarını bildirdi.

Vatan’da yer alan habere göre, İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Tatlıbal, toplu iş sözleşmelerinde çalışanların haklarını korumak için mücadele edeceklerini söyledi. Ali Kemal Tatlıbal, üyelerden sendikaya sahip çıkmasını isteyerek, havacılık sektöründe yaşanan sorunları işveren ve işçilerle beraber çözeceklerini kaydetti.

Hava İş’in hukuk çizgisinde hak arayış mücadelesi verdiğini anlatan Tatlıbal, şöyle dedi:

Grev hakkı kullanılır

“İşveren de kazansın, işçi de kazansın. Tüm derdimiz, davamız bu. Kavga ederek  değil, iletişimle, diyalogla çözelim istiyoruz. Ama bu demek değildir ki grev hakkımızı da kullanmayacağız. Eğer ki benim işçimin hakkı savunulmazsa, yeteri kadar hakkımızı alamazsak, elbette biz de hakkımızı sonuna kadar kullanırız.”

Kazayı komisyon araştırıyor

Atatürk Havalimanı’nda Mayıs ayında yaşanan kazada hayatını kaybeden yetkili teknisyen Tuğrul Tuna Beken’e Allah’tan rahmet dileyen Tatlıbal, olayın araştırılması için komisyon kurduklarını bildirdi. Tatlıbal, kazanın takipçisi olacaklarının altını çizerek, “İki, üç kişinin yapacağı işi tek kişiye yaptırırsanız böyle kazalara kapı açmaya başlarsınız. Tabii ki çalışacağız, bedava ekmek kazanmayacağız ama her işin bir standardı var. Biz büyüyen firmayız. Büyürken kontrollü büyümemiz lazım” dedi.