THY Genel Müdürü Temel Kotil görevinden ayrılıyor mu?

0
42

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil’in, hafta içinde görevinden ayrılması bekleniyor. THY’nin bugün gerçekleşecek Yönetim Kurulu toplantısında, üst düzey birçok atamaya onay çıkacağı öğrenildi.

Zaman Gazetesi’nden Mustafa Gün’ün haberine göre, bu kapsamda Genel Müdür Temel Kotil’in görevden ayrılacağı, yerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım’ın getirileceği konuşuluyor. Kotil’in görevden ayrılmasıyla ilgili kararın ise hafta sonuna doğru açıklanacağı belirtiliyor.

Temel Kotil’in, İstanbul’da yapılacak 3. havalimanının işletmecisi İGA’da (İstanbul Great Airport) üst düzey yöneticiliğe getirileceği ifade ediliyor. Bu hamleyle uluslararası sivil havacılık örgütlerinde de üst düzey görev alan Kotil ile 3. havalimanının tanıtımına hız verilmesi planlanıyor. Kotil’in, uluslararası toplantılarda bir araya geldiği dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin üst düzey yöneticileri ile yakın arkadaşlık kurduğu biliniyor. Bunun da 2018’in ilk çeyreğinde hizmete açılması planlanan havalimanı için yapılacak yeni uçuş anlaşmalarında ciddi katkı sağlayacağı düşünülüyor. Kotil’in ayrıca yerli uçak TR Jet’in üretimi ile ilgili çalışmalara hız kazandırmak amacıyla oluşturulan özel birimin başına geçebileceği de konuşuluyor.

Bugün yapılacak Yönetim Kurulu toplantısında ayrıca uzun süredir konuşulan, ‘müdürlük ve başkanlık düzeyinde çok sayıda çalışanın görevden alınacağı veya yer değiştireceği’ yönündeki kararların da açıklanması bekleniyor.