THY CIP Salonu’nun ismi değişiyor

0
110

TÜRK Hava Yolları’nın (THY) Atatürk Havalimanı’nda hizmet veren, dünyadaki sayılı CIP salonlarından birisi olan “ Lounge İstanbul’un adının, “15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Salonu” olarak değiştirileceği kararı alındığı bildirildi.
   
THY’nin uçaklarında ve ikram salonlarında yolcularına dağıtılan Skylife Dergisi’nin bugün çıkan sayısında THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, köşe yazısında bu konuda şunları yazdı: 
   
“Dünya demokrasi tarihine geçecek bu halk zaferi, şüphesiz ki aynı zamanda mazlum milletler için de bir ilham kaynağıdır. Bu tarihi günü her daim anmak adına Atatürk Havalimanı’nda mevcut Dış Hatlar CIP salonumuzun adını da ’15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Salonu’ olarak değiştirme kararı almış bulunuyoruz.”
   
Business Class ve Elit Card yolcularının kullanabildiği ve sunduğu konforla bütün dünyada adından söz ettiren Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki Lounge İstanbul adlı CIP salonunun adı artık “15 Temmuz Demokrasi Kahramanları Salonu“ olacak.

ŞİFREYLE EROL OLÇOK’U ANDI
THY, FETÖ/PDY’nin darbe girişimini sırasında şehit düşen Erol Olçok’ı unutmadı. Binlerce yolcu tarafından kullanılan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan CIP Salonu’nda kablosuz internetin şifresi “EROLOLCOK” oldu.

Türk Hava Yolları(THY), Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali CIP Salonu’nda hizmet veren kablosuz internet ağı için şifreyi geçen hafta  “15 July” (15 Temmuz) olarak değiştirdi. FETÖ/PDY’nin darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden Erol Olçok’a ithafen de bu hafta şifre “EROLOLCOK” olarak belirlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederken oğlu Abdullah Tayyip ile birlikte adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilen Boğaziçi Köprüsü’nde hayatını kaybeden demokrasi şehidi Erol Olçok’un adı THY CIP Salonu’nda kullanılan kablosuz ağa giriş şifresi olarak kullanıldı. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde Business Class ile Elite Card üyesi yolcuların kullandığı CIP Salonu’nda kablosuz internet şifresi bundan önce de “15JULY” (15 Temmuz) olmuştu. EROLOLCOK şifresi 7 Ağustos tarihine kadar geçerli olacak.