THY Atlanta’ya direk uçuş başlattı

0
106

Türk Hava Yolları (THY), yolcu trafiğinde dünyanın en yoğun havalimanı olarak kabul edilen Atlanta Hartsfield Jackson Uluslararası Havalimanı’na İstanbul’dan direkt uçuşlara başladı.
   
THY, ABD’deki uçuş ağına bir yeni noktayı daha ekledi. Amerika Birleşik Devletleri’nin Georgia eyaletinin en büyük kenti ve başkenti olan Atlanta, THY’nin kıta genelindeki 15. Birleşik Devletler’de ise 9. uçuş noktası oldu. 
   
THY’nin bugün başladığı Atlanta hattındaki uçuşlarını Boeing 777-300ER tipi uçaklarla yapacağı bildirildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 13.05’te kalkan TK031 sefer sayılı uçak, 12 saat sonra Atlanta’ya yerel saatle 18.05’te inecek. Atlanta seferleri haftanın her günü yapılacak.
   
Dünyada sayıca en fazla ülkeye sefer düzenleyen küresel havayolu olan THY, tranfer merkezi İstanbul üzerinden 100’den fazla ülkede yaklaşık 300 istasyona sefer düzenliyor. THY, bugün başlayan Atlanta hattı ile birlikte Miami’den sonra Güneydoğu Amerika’da ikinci noktaya uçuyor.
   
Anamerkezi Atalanta’da olan Coca Cola da  Türk Hava Yolları’nın bugün başlattığı ilk uçuş için farklı bir jeste imza attı. Kola şişelerinin üzerine Atlanta yazısı ile THY’nin Boeing 737 uçağının resmi konuldu. Şişeler, THY’nin büyük ilgi gören Istanbul Lounge özel salonunda yolculara dağıtılmaya başlandı.