TEMSA Maker Laboratuvarı açıldı

0
58

Geleceğin ürünlerinin ve ulaşım çözümlerinin “Maker ruhu” ile tasarlanacağı TEMSA Maker Laboratuvarı geçtiğimiz ay açıldı. Açılışı Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı Mehmet Hacıkamiloğlu ve TEMSA Genel Müdürü Dinçer Çelik birlikte yaptı. TEMSA bu laboratuvarda geleceğin Smart Mobility standartlarını ve çözümlerini geliştirecek.

TEMSA’nın liderliğini sürdürdüğü sektörde, otobüs üretmekle birlikte akıllı ürünlerini akıllı fabrikalarda, geleceğin ihtiyaçlarına yenilikçi çözümler üreten teknoloji şirketi olma yolunda ilerlediğini vurgulayan Dinçer Çelik, bu doğrultuda TEMSA’nın vizyonunun; “Akıllı ulaşım çözümleri üreten, yenilikçi ve girişimci, fark ve değer yaratan teknoloji şirketi olma” olarak şekillendiğini söyledi. Çelik, “TEMSA Smart Mobility vizyonu doğrultusunda oluşturduğu teknoloji programları; ‘Akıllı Otobüsler’, ‘Elektrikli Otobüsler’ ve ‘SMART 2020’ ile yol alırken TEMSA’da tüm çalışanlar ‘yenilikçi teknolojik denemelerini’ TEMSA Maker Lab. ile tamamen kendilerine ait olan ve kendilerinin yaşatacağı TEMSA Maker Laboratuvarı’nı devreye alabilecek” derken bundan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.

Açılışta TEMSA’nın Maker Lab. ürünleri ile yapılan ilk robotu da tanıtıldı. TEMSA mühendislerinin yazılımlarıyla yapılmış ve sensör teknolojileri ile donatılan robot, misafirlerle birlikte çalıştırıldı. TEMSA tarafından çekilen “Sürüş Deneyim Videosu” sanal gerçeklik deneyimi sunan VR Gözlükle Maker Lab. da Hacıkamiloğlu tarafından denendi.