TEB’den girişimcilere destek programı

0
36

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye’den bankacılık ve finans dünyasını değiştirecek teknolojilerin çıkması amacıyla finans teknolojisi konusunda fikir ve projeleri olan startup’lara özel yeni bir destek programı başlattı.

Bankadan yapılan yazılı açıklamada, TEB Fintech Future Four Programı’nın, bankacılık ve finans sektörünün problem ve ihtiyaçlarına inovatif çözümler üreten, takım haline gelmeyi başarmış ve yaratıcı fikirler üretmeyi hedefleyen girişimcileri beklediği ifade edildi.

TEB Özel Melek Yatırım Platformu (www.melekyatirimplatformu.com) üzerinden başvuruların alındığı TEB Fintech Future Four Programı’na, yenilikçi finans teknolojisi fikirlerine sahip takımların 20 Ekim 2016’ya kadar başvurabileceği bildirildi. 

Açıklamada, program kapsamında TEB’in, startup’ların fikirlerini filizlendirmek için gereken finansal destek ve ticarileşme sürecinde gereken danışmanlık desteğini sunarak girişimcilerin kendi şirketleri ile dünya çapında başarıya ulaşmasını hedeflediği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB olarak, bankacılık ve finans dünyasını değiştirecek teknolojilerin Türkiye’den çıkacağına inandıklarını, Fintech Future Four Programı ile yenilikçi finans teknolojisi fikirlerine destek verdiklerini ifade etti. 

Startup’ların bankalara ihtiyacı olduğunu belirten Mendi, şunları kaydetti: 

“Altyapımız, tecrübemiz, ilk ürün için sağladığımız finansal destek ve projenin ilk müşterisinin hazır olması startup’lara iyi gelecek. Biz bunu gerçekleştirmek için bankacılık ve finans sektörünün problem ve ihtiyaçlarına inovatif çözümler üreten, kıvrak ve yaratıcı insanları arıyoruz. Sektör olarak hayalini kurduğumuz gelecek vizyonu, bizce bankalar ve startup’ların birlikte çalıştıkları, startup’ların yaratıcılıklarını ortaya koydukları iş birlikçi inovasyon modeliyle mümkün olabilir. TEB Fintech Future Four ile finans sektöründe dünya çapında sorunların cevabı olabilecek fikirler üretip sonrasında oluşacak değeri paylaşmak istiyoruz.”