TCMB: Gıda Komitesi örnek teşkil edebilir

0
23

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Gıda Komitesi çalışmalarıyla ilgili değerlendirmede bulundu. 

Merkez Bankası’nın haziran ayı bülteninde yer alan değerlendirmede, “Öncelikle, gıda enflasyonuna ve gıda fiyatlarının genel enflasyon üzerindeki etkilerine ilişkin kamuoyunun her kesiminde yüksek bir farkındalık oluşturuldu. Bunun yanı sıra, gıda piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu engelleyen ve tarım sektöründe üretkenliği sınırlandıran faktörlere ilişkin kamuoyu nezdinde derinlikli ve zengin içerikte bir tartışma platformu oluşturuldu. TCMB’nin de katkısıyla paydaşlar arasında çözüm odaklı bir iş birliği süreci geliştirildi.” denildi.

Ayrıca, burada oluşan deneyim ve sinerjinin yapısal sorunların olduğu diğer sektörlerde de benzer çözüm arayışları için örnek teşkil edeceğinin düşünüldüğü belirtilen değerlendirmede, şöyle devam edildi:

“Yakın zamanda hayata geçirilen kısa vadeli dış ticaret tedbirleri, üretici örgütlerini güçlendirecek ve tedarik zincirindeki lojistik süreçleri iyileştirecek teşviklerin yanı sıra üretimde verimliliği artıracak tarımsal finansman çözümlerinin geliştirilmesi ile desteklenecek.”