Tayvan’da ayakkabı şeklinde camdan kilise

0
174

Tayvan’da kadınların ilgisini çekmek için 16 metre yüksekliğinde topuklu ayakkabı şeklinde camdan dev bir kilise yapıldı.

BBC’nin haberine göre, Sindirella’nın ayakkabısını andıran bina 686 bin dolara mal oldu. İlginç kilise Çin’in yeni yıl kutlamalarına denk gelen 8 Şubat tarihinde açılacak.

Turistik bir bölgeye inşaa edilen topuklu ayakkabı şeklindeki kilisenin yapım kararı geçen yıl Haziran ayında verilmişti.

Toğuklu ayakkabı kilisesinin yapımına yerel bir hikayeden esinlenerek karar verildiği söyleniyor. Yetkililerin anlattığına göre 1960’larda 24 yaşındaki Wang soyadlı bir kız siyah ayak hastaığına yakalanmış. İki bacağıda düşün gününden önce kesilmesi gerektiğini öğrenen kız evlenmekten vazgeçmiş ve hayatının geri kalanını kilisede geçirmiş. Bu topuklu ayakkabı şeklindeki kilise Wang’ın anısına inşaa edilmiş.

Fakat bir diğer söylenene göre, tasarımın asıl amacı kadınların ilgisini çekmek. Sözcü Zheng Rongfeng’in söylediğine göre kilisede kadınlar için akçaağaç yapraklarıi bisküviler, sevgililer için sandalyeler ve kekler bulunacak.

Tayvan medyasında geniş yankı bulan kilise, bazılarını sevindirirken, bazı kadınları ise kızdırdı. Kadınların topuklu ayakkabı figürüyle ilgisini çekmeye çalışılmasının tamamen nesneleştirici bir yöntem olduğu eleştirileri yapıldı.