TAV’dan 9 ayda 814 milyon euro ciro

0
35

Şirketten yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları, 2016’nın 9 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 80,1 milyon yolcuya hizmet verdi. Servis şirketleriyle birlikte 15 ülkede 69 havalimanında hizmet sunan TAV, aynı dönemde 349 milyon euro FAVÖK elde etti. TAV’ın 9 aylık cirosu ise 814 milyon euro oldu. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2016’nın tüm dünyada ve bölgede güvenlik kaynaklı endişelerin havacılık sektörünü etkilediği bir yıl olarak geçtiğini, buna karşın yılın ilk 9 ayında 2015’in aynı dönemine göre yüzde 2’lik yolcu büyümesi yakalamayı başardıklarını ifade etti. 

– “Net kar yüzde 35 geriledi”
Şener, bu yılın 9 ayında şirketin cirosunun 2015’in aynı dönemine göre hemen hemen yatay seyrederken, FAVKÖK’ün yüzde 7, net karın ise yüzde 35 oranında gerilediğini belirterek, şunları kaydetti:
“İkinci çeyrek sonuçlarını duyurduğumuzda, yılın ilk yarısındaki bir kereye mahsus giderlerin ikinci yarıda tekrar etmeyeceğini ve yaptığımız refinansmanların pozitif etkilerinin üçüncü çeyrekten itibaren finansallara yansıyacağını ifade etmiştik. Bu doğrultuda, yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleşen net kar rakamı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre benzer seviyede gerçekleşti. Temmuz ayı sonunda verdiğimiz 2016 yılına ilişkin beklentilerimizi ise aynen koruyoruz. 

Hem ülkemize hem de havalimanımıza yapılan menfur saldırıların derin üzüntüsünü yaşamaya devam ediyoruz. Bununla birlikte bu saldırılara verilecek en güzel cevabın ülkemizin ve şirketimizin geleceğine güvenmeye devam etmek ve yılmadan çalışmak olduğunun bilincindeyiz. Geçmiş tecrübelerimiz, havacılık sektöründe toparlanmanın oldukça hızlı bir şekilde olduğunu gösteriyor. Bu anlayışla hem ülkemizde hem yurt dışında yeni yatırım fırsatları aramaya devam ediyoruz.”