Tatilciler villa kiralamayı sevdi

0
95

Turizm trendleriyle ilgili olarak yapılan son araştırmalar, 2017 yılından itibaren özellikle Avrupalı turistlerin tatillerinde ev konforu aradıklarını, villa kiralamaya ilgiyi artıran bu trendin 2018 yılında da devam edeceğini ortaya koyuyor. Bodrum’un harika beldesi Gündoğan’daki üç özel villadan oluşan Deniz Evleri Gündoğan da bu ilgiden nasibini alıyor.
 
BM Dünya Turizm Örgütü (UNTWO) 2017 yılındaki dünya turizm hareketliliğinin bir önceki yıla göre yüzde 7 arttığını kaydederken, AB İstatistik Kurumu(eurostat)verileri başta İngilizler olmak Avrupalı turistlerin tatil için yurt içinde veya yurt dışında doğal bölgelerde villa/ev kiralamayı tercih ettiklerini ortaya koyuyor. İstatistikler son üç yıldır turist girişindeki belirgin düşüşe karşın Türkiye’nin de paralel bir talep patlamasıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Her şey dâhil sistemlerin dünya çapında ilgi kaybına uğraması, turistik merkezlerin yoğun ticari faaliyet alanına dönüşmesinin yarattığı olumsuz etkiler ve tur şirketleriyle çıkılan tatillerin gidilen bölgeyi tanımakta yetersiz kalması gibi etkenlerin bu yönelimde önemli rol oynadığı görülüyor. 2014 yılında 39 milyon turistle kendi rekorunu kıran ülkemiz, son üç yılda yaklaşık 10 milyon kayıpla bu olumsuz şartların etkisini fazlasıyla hissetti.