Tag Heuer Apple’ın saatine karşı Google ve Intel’le işbirliği yapacak

0
72

İsviçreli saat markası Tag Heuer akıllı saat geliştirmek üzere Google’la işbirliği yapma kararı aldı; 2015 yılı içinde gerçekleştirilecek işbirliği Apple’ın yeni saatine rakip olmayı amaçlıyor.

Fransız lüks devi LVMH’nin bünyesinde yer alan Tag Heuer İsviçre’deki Baselworld saat konferansında yaptığı açıklamada, Intel’in de dahil olacağı, yeni elektronik fonksiyonlara sahip zaman göstergeleri yaratma amaçlı girişiminin her üç şirkete de devasa bir potansiyel sunacağını belirtti.

Tag Heuer’in CEO’su Claude Biver yaptığı yazılı açıklamada, “İsviçre saatçiliğiyle Silikon Vadisi’nin evliliği, teknolojik inovasyonla saat yapımındaki deneyim ve garantinin evliliğidir “dedi.

Bu bildirim yalnızca Tag Heuer’i kapsasa da, benzer anlaşmalar yine LVMH’nin lüks saat markaları olan Hublot ve Zenith gibi diğer saygın isimleri de içerebilir.

Tag Heuer-Google anlaşması Apple’ın uzun zamandır beklenen akıllı saatini lanse etmesinden 10 gün sonra gündeme geldi. Gelecek ay satışa sunulacak olan Apple saatin en ucuzu 349 dolardan pazarda olacak; Apple Watch Edition adlı premium altın versiyonu ise 17,000 dolardan satışa sunulacak.

Üç şirket de Android Wear teknolojisini kullanacak olan saatin görünüşü ya da fiyatı hakkında fazla bir açıklamada bulunmadı ancak Apple’ın hakim olacağı pazarda zorlu bir rakip olmaları bekleniyor.

Araştırma kuruluşu Strategy Analytics’in tahminlerine göre, 2015’te dünyada 15 milyon adet Apple Saat sevk edilecek; Apple’ın böylece bu yıl yüzde 55 pazar payıyla bir numaralı akıllı saat satıcısı olması bekleniyor. Şirket bu yıl toplamda 28.1 milyon akıllı saat satılmasını bekliyor.