Suudilerin Snapchat’i Batı’yı fethetti

0
52

App Store’da üst sıraya tırmanabilen Doğu üretimi mobil uygulama sayısı çok azdır.

Ancak “Le Figaro”da yer alan habere göre, Suudi Arabistan’da geliştirilen Sarahah bu kuralın dışında. İOS versiyonu 13 Haziran’da piyasaya çıkan uygulama indirilme sayısında şimdiden Snapchat, Whatsapp, Instagram ya da Messenger’ı geçmiş durumda. Lübnan, Tunus ve Mısır’da büyük rağbet gören uygulama artık ABD ve Avrupa’da da hızla yaygınlaşıyor. Sarahah şimdiden tüm dünyada 14 milyon kullanıcıya ulaşmış durumda.

Kullanıcılar Sarahah’ta profillerini oluşturduktan sonra arkadaşlarını mesaj bırakmaya, kompliman yapmaya ya da herhangi bir sırlarını paylaşmaya davet edebiliyorlar.

Ancak bu tür anonim itiraflara izin veren uygulamaların bazı olumsuzlukları da var. Geçici başarıları olan Whisper, Secret vb diğer uygulamalar gibi Sarahah’ın da taciz, tehdit, hakaret içeren mesajlarla boğuşması gerekiyor. Ancak kurucusu Zeyn el Abidin Tevfik bu konuda gerekli önlemleri aldığını söylüyor. Anahtar kelimeler içeren filtreleme opsiyonları ya da rahatsız eden bir kullanıcıyı engelleme olanağı gibi seçenekler söz konusu.