Suudi Arabistan Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacak

0
68

Al Bassam Group Üst Yöneticisi (CEO) Ziad Al Bassam, “Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan’da yeni bir fon kurma kararı aldık. Toplam büyüklüğü 1 milyar doları bulacak olan bu fonla, Türkiye’deki bazı kamu şirketleri ile iş birliği yaparak çeşitli gayrimenkul yatırımları gerçekleştireceğiz” dedi.

Uluslararası Yatırım Zirvesi’ndeki “Körfez İşbirliği” başlıklı özel oturumda konuşan Ziad Al Bassam, Al Bassam Group ve Sumou Holding’in, Türkiye’de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan’da yeni bir fon kurma kararı aldıklarını belirtti.

Al Bassam, toplam büyüklüğü 1 milyar doları bulacak olan bu fonla, Türkiye’deki bazı kamu şirketleri ile iş birliği yaparak çeşitli gayrimenkul yatırımları gerçekleştireceklerini kaydetti.

Suudi Arabistanlı şirketlerin Türk şirketleriyle daha fazla işbirliğine imza atmak istediğini vurgulayan Al Bassam, gayrimenkulün yanı sıra petrokimya ve enerji sektörlerinde de büyük yatırım fırsatları olduğunu dile getirdi.

Suudi Arabistan merkezli Sumou Holding’i temsilen aynı panelde konuşan İbrahim Al Assaf ise Türkiye’nin enerji ve gayrimenkul sektörlerine yönelik olarak üç yıldır çeşitli fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Al Assaf, “Çok sayıda projeyi inceledik. Araştırmalar yaptık. Türkiye’nin en cazip yatırım ülkelerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Özellikle İstanbul ve bölgesinde inşaat ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgileniyoruz ve Türk yatırımcıları Suudi Arabistan’a da bekliyoruz” dedi.