Suudi Arabistan, İstanbul Konsolosunu görevden aldı

    0
    19

    Arap basını, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’ninCemal Kaşıkçı olayından sonra görevden alındığını yazdı. Resmi makamlara dayandırılan haberde, başkonsolosun görevinden alındığını ve konu hakkında yapılan soruşturmaya dahil olacağını duyurdu.
     
    ​UTEYBİ, GÖREVDEN ALINDI
    Suudi Arabistan merkezli Sabq gazetesi, Riyad yönetiminin resmi açıklamasını son dakika gelişmesi olarak duyurdu. Yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi’nin görevden alındığı duyuruldu. Haberde ‘ihlaller’ dolayısıyla başkonsolosun soruşturma altına alınacağı ifade edildi.
     
    Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed Uteybi
     
    İHLALLERİN NİTELİĞİ HAKKINDA BİLGİ PAYLAŞILMADI
    Haberde başkonsolosun ‘ihlaller’ nedeniyle görevden alındığı yer alırken bu ihlallerin niteliği konusunda bilgi paylaşılmadı.
     
    ÜLKESİNE DÖNMÜŞTÜ
    Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Uteybi dün 17.00’deki tarifeli uçakla Türkiye’den ayrılmış ve ülkesine dönmüştü.
     
    NE OLMUŞTU?
    Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim’de resmi işlemler için Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmuştu.
    Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkinbirden çok ses kaydı ortaya çıkmıştı. Buna göre Kaşıkçı’nın sorgu sırasında önce parmakları koparıldı, ardından kafası kesildi.
    Kayıtlara göre, başkonsolos Uteybi “Benim başımı belaya sokacaksınız” diyerek infazın binanın dışında yapılmasını istedi. Ancak konsolosun aldığı cevap “Arabistan’a geldiğinde yaşamak istiyorsan sus” oldu.