“Süt Kuzusu” projesi için 34 milyon liralık sözleşme imzalandı

0
58

İzmir Büyükşehir Belediyesince, “Süt Kuzusu” projesi kapsamında 2016 sonuna kadar Tire Süt Kooperatifinden 11 milyon litre süt almak için 34 milyon 600 bin liralık sözleşmeye imza atıldı.

Tireli süt üreticilerini sevindiren sözleşme nedeniyle Tire İstasyonu mevkisinde düzenlenen törene CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, üreticiler katıldı.

Törende konuşan Kocaoğlu, kalkınmasını sağlamak için kooperatifleri desteklediklerini belirterek, “Kırsalın kalkınması için üreticilerimize yaptığımız alımlarla 230 milyon lira destek sağladık. Tire Süt Kooperatifimize verdiğimiz destekle İzmir’de süt üretimi arttı. Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde bir firma 600 kişinin çalışacağı bir fabrika kurdu” dedi.

– “İzmirli heykellerini koruyacaktır”
Kocaoğlu, konuşmasında İzmir Metrosu İzmirspor İstasyonu’nda heykele saldırı olayına da değindi. Heykel sanatçıları için oluşturdukları çalıştay kapsamında atölyeler kurduklarını vurgulayan Kocaoğlu, “Bu kapsamda yapılan mitolojik müzisyen heykeli, İzmirspor İstasyonu’nda sergileniyordu. Bunlar sanata, kültüre saldırıdır. Biz yanlış bir şey yapmadık. İzmirli heykellerini, sanat eserlerini koruyacaktır. Lütfen herkes aklını başına devşirsin” sözlerine yer verdi. 

Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük, konuşmasında, Tire Süt Kooperatifinin kalkınma modeli olarak Türkiye’ye örnek olduğunu belirterek, Tire’nin sütün merkezi olduğunu söyledi. 
Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer de diğer belediyelerin projeyi örnek alması gerektiğini vurgulayarak, böylece hem çocukların, hem de süt üreticileri sevineceğini dile getirdi. 

Üreticiler adına konuşan Huriye Gülmez, geleceğe umutla baktıklarını belirtti.

Törende “Süt Kuzusu” projesi için düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren minikler de ödüllendirildi. Başkan Kocaoğlu, yarışmanın birincisi Ada Karataş, ikincisi Dilara Irmak Şahin ile üçüncüsü İkra Uygun’u tebrik ederek hediyesini verdi.

– Süt üreticisine 170 milyon liralık destek
İzmir Büyükşehir Belediyesince, “Okul Sütü” projesi olarak başlayan ve Eylül 2012’den itibaren “Süt Kuzusu” projesi olarak devam eden alımlar kapsamında Tire Süt Kooperatifinden 2006-2015 yılları arasında 135 milyon 809 bin liralık süt alımı yapıldığı açıklandı. 2016 yılı süt alımı sözleşmesi ile bu rakamın 170 milyon 400 bin liraya ulaştığı ifade edildi.