Stil ve gusto: Alaçatı

0
61

TEŞVIKIYE’NIN MERKEZINDEKI ALAÇATI, YUNANISTAN’IN, İtalya’nın, Fransa’nın yıllardır sürdürdüğü “küçük olsun ama yerel, özgün, kaliteli olsun” turizm anlayışını tek başına başarabilmiş bir kasaba. Son dönemde deniz kenarında olmadığı halde bu kadar sevilmesinin, öne çıkmasının nedeni de bu olsa gerek.
Son dönemde ise adını daha çok kültürel ve zengin içerikli etkinliklerle duyuruyor. En son 11-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “Tasting Alaçatı” da bunun çarpıcı örneklerinden biri. Sanat ve macera ile yeni deneyimleri harmanlayan farklı bir konsept üç gün boyunca tüm bölgeyi etkiledi ve kalkındırdı.
Ege Yarımadası’nın insanı büyüleyen coğrafyasında, Alaçatı’nın köy içinde ve çevresindeki doğal platolar birer kültür konsepti neredeyse.. Tasting Alaçatı’yı ilk yılında ana sponsor Fairy Professional, Co sponsor olarak Arkas Turizm, BiletPro, Kristal Yağları, Lucien Arkas Bağları ve Arkas Trio destekledi.
Tasting Alaçatı ve Peak Talks’ın sosyal medyada etkileyici sunumları bu iki etkinliği “kardeş etkinlikler” olarak gündeme taşıdı. Tasting Alaçatı, Alaçatı lezzetlerinin deneyimlendiği keyifli bir parkur sundu. Peak Talks daha entelektüel bir kimlikte karşımıza çıktı. Trend konseptli seyahat ile aynı zamanda bölgenin global dünyaya açılımına ön ayak olabilecek bir organizasyon olma iddiası ile adımlarını attı.
Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme içme kültüründeki öneminin anlaşılmasını, fark yaratmayı, ilham vermeyi ve ufuk açmayı misyon edinen Tasting Alaçatı, Hip Atölye tarafından organize ediliyor.
Organizasyon, gurme lezzetler, sohbetler, etkinlikler, workshop’lar, müzik, sanat ve macerayla keşfetmeyi hedefleyen uluslararası bir yaşam buluşması olarak hayata geçiyor. Alaçatı’nın restoranları ve otelleri, özel menüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile üç gün boyunca bu organizasyonda yer aldı. Şeflerin özel tarifleri, tadım menüleri, kitap söyleşileri, bağ yolu rotası, sabah meditasyonu ve müzik dinletileri ile Ege coğrafyasında global bir yaşam platformuna dönüştü. Proje aslında bir yaşam platformu. Yerel üreticiyi destekliyor. Yurt dışında örnekleri mevcut ama Türkiye’de bir ilk. Bu yılın Peak Talks küratörü şef Kemal Demirasal idi. Etkinlik, yerli yabancı önemli şefleri ağırladı.