Steve Jobs’ın ilham veren sözleri

0
180

Apple’ın kurucusu Steve Jobs sadece dünya devi bir teknoloji şirketi kurduğu için değil, ilham verici bir konuşmacı olduğu için bu kadar ünlü. Her konuda bir fikri varmış gibi görünen Jobs hatalar yapmış olsa de röportajlarında ve konuşmalarında çok önemli noktalara değindi.

Business Insider’ın haberine göre, Steve Jobs’ın ilham verici sözlerinden bir kaçı;

1- “Mezarlıktaki en zengin adam olmak bana birşey ifade etmiyor. Geceleri yatmadan önce harika birşey yaptığımızı bilmek.. İşte bu benim için bir şey ifade eder.”

2- “Birileri için ürün dizayn etmek gerçekten zor. Çoğu zaman insanlar sen gösterene kadar ne istediklerini bilmezler.”

3- “Her zaman kaybedecek bir şeyin olduğunu düşünmenin önüne geçmek için en iyi bildiğim yol bir gün er ya da geç öleceğini bilmek. Kalbinin sesini dinlememen için bir neden yok.”

4- “Kalite dendiği zaman bu konuda bir ‘örnek-ölçü’ olun. Bazı insanlar mükemmeliğin beklendiği ortamlara alışık değildir.”

5- “İşiniz, hayatınızın büyük bir kısmını kaplayacak. Gerçek anlamda tatmin olmanın tek yolu harika bir iş olduğuna inandığınız şeyi yapmanızdır. Büyük işler başarmanın yolu, yaptığınız işi sevmenizden geçer. Eğer böyle bir işi henüz bulmadıysanız elinizdekiyle yetinmeyin, buluncaya kadar aramaya devam edin. Yetinmeyin.”

6- “Yaratıcılık bir çok şeyi birbirine bağlar. Yaratıcı insanlara, bir şeyi nasıl yaptıklarını sorduğunda kendilerini biraz suçlu hissederler çünkü onlar bunu bilerek değil, bir şekilde gördükleri için başarmışlardır.  Bazı şeyler o insanlara bir süre sonra apaçık şekilde kendiliğinden gözükür”