Steve Jobs operası geliyor

0
34

Apple’ın 2011 yılında hayatını kaybeden efsanevi kurucusu Steve Jobs’un filmlerinden sonra operasıgeliyor. Steve Jobs’un hayatını konu alan, kitap, belgesel ve filmlerden sonra şimdi de operası  hazırlanıyor. Jobs’un operası, ABD’nin Los Angeles kentindeki Santa Fe Operası tarafından “The (R)evolution of Steve Jobs” (Steve Jobs Devrimi ) adıyla sahnelenecek.

Teknoyo’nun haberine göre, Santa Fe Operası’nın Genel Direktörü Charles MacKay’ın “Bu muhteşem Amerikan figürünün hayatı ve mirasını operaya taşımak bizim için bir onur olacak” sözleriyle duyurduğu gelişmeye göre Steve Jobs Devrimi Operası’nın  dünya prömiyeri, 2017 yılında sanat severlerin karşısına çıkacak.

MÜZİKLERİ DJ BESTELEYECEK
Steve Jobs’un Apple ile geçen başarılı profesyonel teknoloji yaşamının yanısıra, eşi Laurene Powell Jobsve üvey babası Paul Jobs ile olan ilişkisi ve reddetiği kızıLisa da operada işlenecek konular arasında yer alıyor.

Jobs’un yalnızlığına dikkat çekecek ve gelecek ay çalışmalarına başlanacak olan operanın müziklerini iseMason Bates ve Mark Campbell besteleyecek.

Aynı zamanda bir DJ olan Mason Bates’in elektronik müzikle orkestrayı bir arada kullandığı “Omnivorous Furniture” eseri ile tanınıyor.