Start up fabrikası ajans

0
87

2015 yılından itibaren girişimcilik ekosistemine yeni projeler kazandırmayı hedefleyen MODD/group, kendini Türkiye’nin ilk “marka startup fabrikası” olarak tanımlıyor. Yeni nesil reklam ajansı MODD/works’ün MODD/group’a uzanan öyküsü; 2010’da, iki ortak; Emre Ulutürk ve Cem Has’la başlıyor. “Yılların ajansı değil, yeni neslin ajansıyız” sloganıyla hareket ettiklerini söyleyen Has, “Türkiye’deki alışılagelmiş reklam ajanslarından biraz daha farklı olarak MODD/works, tam hizmet reklam ajansı anlayışının yanı sıra kendi özel startup projelerini geliştiren ve tüm dünyadan melek yatırımcılarla biraraya gelen bir ajans” diyor.

Markalarla uzun vadeli bir maratona çıktıklarını, konumlandırmalarına uygun stratejiler geliştirerek bu fikirleri 360 derece iletişim mecralarında tüketicileriyle buluşturduklarını aktaran Has, MODD/works hizmetlerini; araştırma ve pazar analizi, strateji geliştirme, iletişim planlaması, yaratıcı konsept ve tüm süreçlerin profesyonel bir şekilde yönetimi ve koordinasyonunu sağlayan operasyonel mükemmellik başlıkları altında topladıklarını söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Rekabetin olmadığı bir ortam yaratarak ekonomik sıçrama hedefliyoruz. Ayrıca kazanılan motivasyon, bilgi ve tecrübeyle ajans olarak müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”

MODD/works, markaların iletişim faaliyetlerine alternatif girişim projeleri geliştiren, girişimcilerin fikirlerinin geliştirilmesinde mentorluk görevi üstlenen ve aynı zamanda yatırımcılarla buluşmasını sağlayan bir platform aynı zamanda. Bir fikrin kurgusundan stratejisine, yatırımcıyla buluşmasından dünyaya açılmasına kadar tüm süreci yönetiyor. Ajans, reklam sektöründe halihazırda 220’yi aşkın markaya hizmet veriyor. Has, “MODD/group olarak fikirleri kendi mutfağımızda geliştirebiliyoruz. Böylelikle hizmet verdiğimiz markalar için bir fikri kârlı bir startup’a hızlıca dönüştürüyoruz. Özellikle markaların iletişim faaliyetlerine alternatif olacak ve Y kuşağı ile daha fazla etkileşim kurmalarını sağlayacak yeni projelere odaklanmak istiyoruz” diyor.

MODD/startup bünyesinde bulunan girişimcileri küresel yatırımcılarla buluşturmak için yurt dışı açılımlarına başladıklarını da söyleyen Has, “İlk yurt dışı ofisimizi Hong Kong’da açtık. Bu yıl içinde de Londra ofisiyle Avrupa merkezini kurmayı planlıyoruz. Bu sayede MODD/startup bünyesindeki startup’ların dünyaya açılmasına imkan sağlayacağız” diyor. Şimdiye kadar MODD/startup bünyesinde yer alan girişimler, Türkiye ve Katar gibi ülkelerdeki yatırımcılardan toplam 1,5 milyon TL’nin üzerinde yatırım aldı. MODD/startup, aylık 2 milyon tekil ziyaretçisi olan ve Türkiye’nin en büyük basketbol haber portalı Basketball.com.tr, etkinliklere göre mekan kiralama rehberi görevini üstlenen Kupadu.com, Türkiye’nin Körfez bölgesi odaklı gayrimenkul satış sitesi salepropertyturkey.com gibi girişimlere liderlik etti.

Yurt dışı açılımlara hız verdiklerini söyleyen Has, “Bu yıl hedeflerimiz arasında Londra ofisini açmak da vardı. Ofis açma çalışmalarımızı sürdürürken yepyeni bir iş fırsatını daha yakaladık ve Clarity INC. ile anlaştık. Yeni dönemde şirketin Prodigy Patient markasına yeniden markalama, online platformların yazılımı, tasarımı ve pazarlama faaliyetleri konusunda hizmet vereceğiz. İlerleyen dönemde ise, İngiltere’nin en büyük sağlık bilgi datasını global bir startup modeline dönüştürme noktasında çalışmalarımız olacak” açıklamasını yapıyor.

Modd Group
– 2010 yılında kuruldu.
– 220 markaya hizmet veriyor.
– 2015’te ilk startup projesini lanse etti.
– 2019’da ABD California’da ofis açmayı hedefliyor.