Starbucks bira deviyle anlaştı

    0
    37

    Kahve devi Starbucks çay sektöründe büyümek için önemli bir adım atıyor, hem de beklenmedik bir ortaklıkla. Bira üreticisi Anheuser-Busch InBev ile anlaşan Starbucks, hazır içecek olarak çay üretecek. Yeni ürün 2017 yılının ilk yarısında satılmaya başlanacak. Teavana’nın dağıtımını AB InBev üstlenecek. Ürün 300 bin mağazada yerini alacak.

    Starbucks CEO’su Howard Schultz yaptığı açıklamada, “2012 yılında Teavana’yı satın aldığımızda bu sektörde büyük fırsatlar olduğunu gördük. Starbucks’ın kahveyle yaptıklarını Teavana’yla çay için yapacağız ve markayı büyüteceğiz.” dedi.

    AB InBex CEO’su Carlos Brito ise konuyla ilgili, “Bizim bira konusunda daha deneyimli olduğumuz doğrudur, fakat bu sektörde büyük fırsatlar olduğunu farkettik. Hem küresel hemde ABD pazarına bakınca bunun iyi bir karar olduğunu düşündük” dedi.

    Starbucks CEO’su Schultz, ürünün Starbucks’ın şişelenmiş kahveleriyle aynı mantıkta satılacağını aktardı. Starbucks 1996 yılında PepsiCo ile şişelenmiş kahve konusunda anlaşmıştı. Starbucks’ın sattığı şişe Frappuccino ürünleri 1.5 milyar dolarlık bir iş kolu haline geldi. Schultz, Teavana’nın bu iş kolundan daha da büyük bir hale geleceğine inandığını aktardı.