Spor araba sınıfında yeni dönem

0
285

James Bond filmlerinin vazgeçilmez oyuncusu Aston Martin, yeni modeli DB11 ile iş dünyasından yoğun ilgi görüyor. Aston Martin Türkiye Distribütörü ve D&D Motorlu Araçlar Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Kaya, yeni model ile ilgili, “Aston Martin DB11; öncü aerodinamiğiyle, canlı ve ayrıcalıklı bir tasarım anlayışını gözler önüne sererek 2017’nin otomobili oldu” diyor ve ekliyor “Performansın konfor ve tasarımla birleştiği modeller spor otomobil tutkunlarının beğenisini kazanıyor. Bu nedenle de futbol, sanat, iş ve cemiyet dünyasından birçok isim tercih ediyor. Kimi gündelik hayatında kullanıyor kimi ise koleksiyoner olduğu için sahip olmak istiyor.”
 
Fiyatının opsiyonel ekstralara göre 600-650 bin euro arasında değişen DB11 modelinin yeni sahipleri arasında iş dünyasından Acun Ilıcalı ve yemeksepeti.com’un CEO’su Nevzat Aydın da yer alıyor. DB11, Aston Martin’in tarihindeki en güçlü ve en verimli seri üretim DB modeli. DB11’in tasarımı, doğal görünmesine rağmen tamamen yeni ve farklı özellikler taşıyor. Kaportanın altında yatan iskelet yapısı ise klasik orantılar taşıyor. Eski modellere kıyasla daha hafif ama daha güçlü olan gövdesiyle DB11’in modern iklimlendirme kontrolü ve bilgi-eğlence teknolojisi konfor ve kolaylıklar sağlıyor. Adaptif sönümleme özelliği ve sürücünün tercihine göre seçebileceği farklı dinamikler sunan yeni süspansiyon, DB11’in farklı koşullara uyum becerisini arttırıyor.
 
Aston Martin DB11 modelinin yanı sıra 2017 yılında yoğun ilgi gören bir diğer model ise Aston Martin Rapide S. Model, güçlendirilmiş sportif yapısı ile hız tutkunlarını kendisine çekiyor. Kaputunun altında yeni nesil AM 11 6,0 litre V12 motor bulunan Rapide S, bir önceki nesil motora kıyasla yüzde 12’lik artışla, 6,750 devirde 558 beygir güç üretiyor. Atış fiyatı 550 ila 580 bin euro arasında değişen modelle ilgili Kaya, “Performansıyla otomobil tutkunlarının beğenisini kazanan Aston Martin Rapide S, arttırılan performansıyla birlikte son iki yılın en çok satan modellerinden biri oldu oldu” diyor ve şöyle devam ediyor: “Motorun torku, 5 bin devirde 620 Nm’ye yükseltildi. Daha düşük devirlerde; rölanti ve 4 bin devir arasında 40 Nm, 2 bin 500 devirde 50 Nm artış sağlandı. Artan güç ve tork sonucunda dört kapılı bir spor otomobile yakışan daha yumuşak bir performans elde edildi.”
 
2016 yılında yaşanan darbe girişimiyle pek çok sektörde olduğu gibi etkilendiklerini belirten Kaya, 2017 yılı ile birlikte satışlarda yeniden bir canlanmanın olduğuna değiniyor. 2016 yılını toplamda 30 araç satarak bağlı bulunduğu Ortadoğu Bölgesi’nde Dubai’nin ardından ikinci olarak bitiren Aston Martin Türkiye, 2017 yılının ilk sekiz ayında ise 15 araç satışı gerçekleştirdi. Satışı gerçekleşen 15 araç Aston Martin’in DB11 modeline ait. Cirodaki büyümenin modeller arasında hemen hemen eşit olarak dağıldığına değinen Kaya, bazı dönemlerde ön plana çıkan modellerin olduğundan bahsediyor. Önümüzdeki beş yıllık planlamalarında Türkiye’de daha fazla noktaya ulaşmayı hedefleyen şirket, 2018 yılında Ankara showroom açmaya hazırlanıyor. Bunun yanı sıra İstanbul’daki mevcut “showroom”unda yenileme çalışması içerisinde olduğunu belirten Kaya, ”2018 ikinci çeyrekte Yeniköy’de açılacak yeni “showroom”umuz gerek mimari gerekse teknolojik açıdan birçok ilke ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin dört bir yanında düzenli müşteri analizleri yapıyoruz, önümüzdeki 10 yılda Aston Martin’e talep olan tüm lokasyonlarda olmayı planlıyoruz” diyor.
 
Otomotiv sektöründe koşulsuz müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu belirten Kaya, Aston Martin’in kişiselleştirme hizmetini genişleterek ısmarlama spor arabalar sınıfında yeni bir dönemi başlattığına değiniyor. Aston müşterilere yalnızca kendilerinde bulunan benzersiz bir Aston Martin yaratabilmeleri için sınırsız seçenekler sunuyor. “Bizi rakiplerimizden ayıran belki de en önemli unsurların başında kişiselleştirilmiş hizmetlerimiz” diyen Kaya, Aston Martin’in yeni hizmetinin ikinci aşaması olan “Q by Aston Martin- Commission”dan da bahsediyor. Aston Martin’in kişiye özel spor otomobil dünyası için oldukça önemli olan bu hizmetiyle müşteri, Aston Martin tasarım ekibiyle bizzat işbirliği yapıyor. Aston Martin’in küresel bayii ağı da Commission hizmetiyle yakın işbirliği içerisinde çalışıyor ve böylece sadece kendi bölgesine ve müşterilerine özel tasarım Martin “Q by Aston Martin”in isimli koleksiyonu, güçlendirilmiş tasarımı sayesinde unsurlarına sahip, ultra sınırlı bir seri ortaya çıkıyor.
 
Kişiselleştirilmiş hizmetler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de popüler. Kaya, “Bir Aston Martin, en sevdiğiniz ve değer verdiğiniz şeylerin yansıması olmalı. Q by Aston Martin, kişiselleştirme ve yeniliği bir araya getiriyor ve gerçek anlamda ısmarlama yapılmış bir otomobil yaratma fırsatı sunuyor. Tabii burada Aston Martin fabrikasının araç teslim zamanlamalarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tasarımıyla ve performansıyla göz dolduran Aston Martin marka bir otomobile sahip olmak için sabırlı olmaya değer düşüncesindeyim” diyor. Bronz kaplama kontrol düğmeleri, farklı birçok renkte karbon elyaf ön panel ve renklendirilmiş ön ızgaralar otomobili farklı kılacak kişisel bir dokunuş katabileceğiniz seçeneklerden birkaçını oluşturuyor. Kaya, “Aston Martin’in Türkiye’ye bakışı bizleri her zaman mutlu ediyor. Aynı heyecanı her iki tarafın da koruyabilmesi çok önemli. Türkiye pazarı Aston Martin’in en iddialı ve büyük beklentisinin olduğu bir pazar. Aston Martin ile güçlü bir iş ortaklığımız bulunuyor” diyor ve ekliyor: “Türkiye’ye Aston Martin’in yatırımları devam edecek ve özellikle 2018 yılında hız kazanacak. Kendileriyle yaptığımız toplantılarda Türkiye ekonomisinin yatırımcılara güven verdiğini ve dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içine gireceğimize inandıklarını ifade ediyorlar.”
 
Dünyada sadece 24 tane
Aston Martin Vulcan dünyada sadece 24 kişinin sahip olduğu bir model. Zamanın ötesinde teknolojik özellikleriyle otomobil tutkunları tarafından “şaheser” olarak yorumlanması ile de tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Aston Martin’in sadece pist kullanımı için ürettiği Vulcan, 2.4 milyon pound değerinde ancak Türkiye’deki fiyatı vergilerle 45 milyon TL’ye ulaşıyor. Vulcan modeli, yedi litrelik V12 motora sahip. Aston Martin Kreatif Grup Başkanı Marek Reichman’ın başkanlığındaki tasarım ekibinin imzasını taşıyan otomobil, keskin hatları ve ince far tasarımıyla da mevcut Aston Martin modellerinden ayrışıyor.
 
Vulcan modelini ilk olarak 2017 İstanbul Autoshow Fuarı’nda sergilendi. Model ile ilgili Kaya, “Fuarın otomobili Vulcan oldu. Gördüğü ilgi heyecan vericiydi. Böyle bir otomobile ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Sonrasında yoğun ilgi üzerine Vulcan’ı İzmir showroomda da sergiledik” diyor.