​S&P: Erken seçim belirsizliği artırır

0
22

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard & Poor’s, Türkiye’de siyasi belirsizliklerin önümüzdeki birkaç ay boyunca süreceğini bildirdi. 

S&P’den yapılan açıklamada, ”Siyasi belirsizliğin yıl sonuna kadar yüksek olacağına inanıyoruz. Erken seçime gidilmesi Türkiye’de belirsizliğin artmasına yol açar” değerlendirmesine yer verildi.

S&P, Seçim sonucunun yargı, finansal düzenleyiciler ve Merkez Bankası üzerindeki baskıyı azaltabileceğini belirtti.

S&P, koalisyon oluşması durumunda politiklaranı öngörülebilirliğin kısmen Bakanlar Kurulu’nda yapılacak atamalara bağlı olacağını ifade etti.

S&P’nin açıklamasında, erken seçim durumunda yatırımların gecikmesi ihtimalinin büyüme üzerinde baskı yaratabileceği belirtildi.

S&P, Türk Lirası’ndaki oynaklığın tüketici güveni ve enflasyon üzerinde etki yaratabileceği, bu yönde gelişmelerin mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatması durumunun da not indirimine yol açabileceğini kaydetti.

S&P, Türkiye’deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti.

S&P, ”Değerlendirdiğimiz ülkeler arasında cari açık kırılganlığı en yüksek ülke Türkiye” yorumuna yer verdi.