Socar’dan Türkiye’de yatırım planı

0
73

Socar Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gazetecilere yaptığı açıklamada yeni petrokimya tesisi projesi için yatırım kararının en geç 2019’un ilk çeyreğinde verileceğini belirtti.
Projenin 1,6-2,2 milyar dolara mal olması bekleniyor.
Gahramanov, gazetecilere yaptığı açıklamada “Lisans müzakereleri tamamlandı, 2018 sonuna kadar mühendislik çalışmaları tamamlanır. 2019 ortasında inşaat başlayabilir.” ifadelerini kullandı. 
Gahramanov “Proje ile büyük şirketler ilgileniyor” derken şirket ismi vermedi, Socar’ın projeyi ortaklarla ya da ortaksız tamamlamakla ilgilendiğini belirtti.
Gahramanov, “Yeni tesis Petkim’in mevcut kapasitesini yılda 1 milyon ton artıracak, Türkiye’nin cari açığını kapamada yardımcı olacak. Socar Aliağa bölgesinin özel sanayi bölgesi olmasını hükümete teklif etti. Karar yılsonu açıklanacak. Socar Türkiye projenin finansmanı için kendi kaynaklarını kullanacak, ayrıca bankalardan borçlanabiliriz. Türkiye’de halen akaryakıt dağıtımı ile ilgileniyoruz. Ya kendi ağımızı kuracağız ya da mevcut bir ağa yatırım yapacağız. Akaryakıt dağıtım ağı Star Rafinerisi ile entegre olacak.” diye konuştu.