Şirketlerde hisse geri alım furyası

0
27

Sermaye Piyasası Kurulu‘nun (SPK) hisse geri alımı ile ilgili yeni bir düzenleme açıklaması sonrasında birçok şirket hisse geri alımı yapacağını açıkladı. 

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret A.Ş., Vanet Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş., Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş. ve Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş, KAP’a yaptıkları açıklamalarda hisse geri alımına başlayacaklarını belirttiler.

SPK’DAN HİSSE GERİ ALIMI DÜZENLEMESİ

Bu şirketlerin yanı sıra Turkcell hisse geri alımını değerlendirdiğini bildirirken, BİM, Borusan Yatırım ve Net Holding de hisse geri alım kararı verdi.

BİM, iç kaynaklardan 300 milyon TL fonla hisse geri alımı yapacağını ve işlemler için İcra Kurulu Üyesi ve CFO Haluk Dortoğlu’nun yetkilendirilmesine karar verildiğini açıkladı.

Net Holding Yönetim Kurulu’nun hisse geri alımı gerçekleştirilmesine karar verildiği KAP’ta yapılan açıklamayla bildirilirken, Borusan Yatırım ve Net Turizm de yaptıkları hisse geri alım açıklamalarıyla furyaya katıldı.

Borusan Yatırım’dan KAP’a yapılan açıklamada, şirketin herhangi bir limit söz konusu olmaksızın, SPK’nın ikinci bir duyurusuna kadar uygulanmak üzere hisse geri alım kararının oy birliği ile verildiği belirtildi.